(Persbericht) Trace Software, ontwikkelaar van Elecworks, heeft Cadmes op 1 januari 2011 aangewezen als reseller van het product in de Benelux en Duitsland. Met Elecworks kunnen bedrijven eenvoudig elektrotechnische schema‘˜s ontwerpen, à¢â‚¬Å“We verwerven een unieke positie doordat wij als enige SolidWorks-reseller in de Benelux en Duitsland dit product mogen leverenà¢â‚¬, aldus Gerbert Thelissen, directeur van Cadmes.

Elecworks is krachtige, nieuwe generatie software waarmee elektrische installaties en automatiseringsprojecten worden ontworpen. Elecworks is database georiënteerd, wijzigingen worden daardoor automatisch in alle samenhangende bestanden doorgevoerd. Bijzonder is het feit dat engineers met minimale inspanning met de software aan de slag kunnen. Via de op Windows geïnspireerde interfaces kunnen technici in korte tijd betere installatieontwerpen en ondersteunende documentatie maken. Het product is verkrijgbaar als stand-alone versie maar ook als integratie met SolidWorks. Thelissen: à¢â‚¬Å“Elecworks for SolidWorks integreert bijzonder goed met SolidWorks waardoor ontwerpers direct vanuit het menu elektrotechnische gegevens en automatiseringsgegevens in 3D kunnen gebruiken en delen.à¢â‚¬ Alle modules van Elecworks for SolidWorks zorgen voor een real-time interface tussen de gebruikte programma‘˜s. De software is daarnaast voorzien van instant messaging om de samenwerking tussen de verschillende projectdeelnemers vlekkeloos te laten verlopen.

Voordelen voor community
Ontwikkelaar Trace Software International laat weten verheugd te zijn met de samenwerking met Cadmes. Pedro Puig, Managing Director: à¢â‚¬Å“We zijn verguld met de overeenkomst tussen Trace Software en Cadmes, een van de topspelers op Europees niveau binnen de SolidWorks-resellerfamilie. We hebben Cadmes ontmoet op hun professionele evenement en waren onder de indruk van het enthousiasme van het team en hun bijzonder effectieve aanpak voor het introduceren van nieuwe technologieën en oplossingen. We zijn ervan overtuigd dat de unieke aanpak van Elecworks om mechanische en elektrotechnische uitdagingen samen te brengen, de community van Cadmes SolidWorks veel voordelen zal bieden, aangezien het voldoet aan hun hoge productiviteitseisen.à¢â‚¬
Op 23 februari 2011 organiseert Cadmes een gratis kennismakingsdemonstratie van Elecworks. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van Cadmes: www.cadmes.com. Hier is ook meer informatie te vinden.

Over Cadmes
Cadmes ondersteunt haar klanten op het gebied van CAD, CAM, CAE, PDM en productconfiguratie software. Tevens staat Cadmes haar diverse klantenbestand bij in training, ondersteuning en consultancy.. Het hoofdkantoor staat in ‘˜s Hertogenbosch, daarnaast heeft Cadmes vestigingen in Almelo (NL), Gent, Gosselies (BE), Pulheim, Là¶hne en Limburg (D). Meer informatie op www.cadmes.com.