(Persbericht) Uit recent onderzoek is gebleken dat de mogelijkheid tot training en opleiding naast het werk de belangrijkste voorwaarde is voor studenten en starters bij de keuze voor een werkgever. Dit onderzoek vond plaats onder ruim 2.000 studenten, starters à©n professionals op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Naast training en opleiding heeft men de voorkeur voor een werkgever met een platte hiërarchische structuur waar veel ruimte is voor ondernemerschap. Verder is opvallend dat starters en professionals op zoek zijn naar een projectmatig ingerichte organisatie.

Het onderzoek vond plaats onder 2.000 bezoekers van Mijntopwerkgevers.nl. Op de website kon men een cultuurtest afnemen om te ontdekken welke werkgevers het best bij hen past. Deze werkgevers zijn aanstaande vrijdag 12 en zaterdag 13 november aanwezig op De Nederlandse Carrià¨redagen in de Amsterdam RAI, hierdoor krijgt men de gelegenheid om op de werkgevers af te stappen en te informeren naar de verschillende mogelijkheden.

Mijntopwerkgevers.nl is een initiatief van De Nederlandse Carrià¨redagen en Kiesjewerkgever.nl. Een groot aantal organisaties dat op vrijdag 12 en zaterdag 13 november aanwezig is tijdens De Nederlandse Carrià¨redagen, heeft een cultuurtest speciaal voor werkgevers ingevuld. Het bedrijfsprofiel dat hier uitkomt wordt gekoppeld aan de testresultaten van de kandidaten. à¢â‚¬Å“Voor de studenten en professionals die naar de beurs komen heeft dit als groot voordeel dat zij van te voren weten welke werkgevers goed bij hun passen qua cultuur. Voor werkgevers betekent dit uiteindelijk betere en doelgerichte kandidaten aan hun standà¢â‚¬, aldus Bram van der Graaf (initiatiefnemer).