Transas, marktleider in IT-oplossingen voor de maritieme markt, heeft in Rotterdam een kantoor voor de Benelux geopend. Zowel de belangrijke rol van Nederland in de internationale maritieme markt als de strategische ligging van de haven van Rotterdam heeft ertoe geleid dat Transas dit nieuwe kantoor heeft geopend. Transas is al enige jaren succesvol actief in de Benelux. Dit succes blijkt uit de 500 navigatie systemen en 60 simulatoren die al zijn geïnstalleerd in dit gebied.

Ingrid Durge, General Manager van Transas Benelux: à¢â‚¬Å“Naast maritieme navigatie en simulatiesystemen is een kernactiviteit van Transas het ontwikkelen en leveren van Shore Based Systems. Binnen de overheden van de Benelux is bewaking en beveiliging van zowel de binnen- als buitenwateren een zeer actueel onderwerp. Transas speelt hierop in door te zoeken naar oplossingen die voldoen aan de specifieke eisen en wensen van deze markt.à¢â‚¬ Volgens Durge kan met het nieuwe kantoor de Benelux-markt beter worden bereikt.

Succesvol
Transas systemen worden succesvol gebruikt aan boord van meer dan 10.000 schepen en jachten in 100 landen. Daarnaast zijn meer dan 1.700 Transas-simulatoren zijn geïnstalleerd in 300 training- en simulatorcentra in 70 landen. Transas ´shore-based Vessel Traffic Management Systems´ functioneren succesvol in meer dan 70 havens wereldwijd. Transas heeft een solide marktaandeel van 30% in de internationale maritieme simulatorenmarkt.

Over de Transas Group
Transas is in 1990 opgericht met als doel het meest geavanceerde scheepvaart navigatie systeem te ontwikkelen dat kan worden gebruikt met behulp van standaard Pc´s. Wereldwijd heeft het bedrijf 1.200 medewerkers in dienst en worden de producten via eigen kantoren of distributeurs in 110 landen verkocht. Dit netwerk wordt vanuit een international hoofdkantoor in het Ierse Cork aangestuurd.
Transas is ISO-9001 en ISO-9002 gecertificeerd. In 1998 behaalde zij het List Honorary Diploma van Lloyd ´for Outstanding and Consistent Contribution to Training´ en was in 1999 het eerste bedrijf ter wereld dat de internationale ECDIS Type Approval Certificate behaalde. In 1996 rustte zij het internationale ruimtestation MIR uit met een elektronisch kaartensysteem.
In 2006 behaalde het bedrijf wereldwijd een omzet van 160 miljoen dollar.

Het productassortiment van Transas bestaat uit: maritieme navigatie systemen, geïntegreerde scheepssystemen, digitale kaarten, maritieme training simulatoren, kust- en rivierbewaking, VTS-(Vessel Traffic) systemen en - vloot- en crisismanagement oplossingen

Gebruikers van Transas producten zijn rederijen, marine en kustwacht organisaties, opleidings- en trainingsinstanties, havenautoriteiten, lokale en nationale overheden en OEM partners.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Nadere informatie over het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door
Jan van de Veen die via 06 43 111 413 of door Piet Kraaijeveld die telefonisch via 010 428 55 99 bereikbaar is.

Rotterdam, 17 oktober 2008

Transas Benelux
Bijlstraat 1
3087 AA Rotterdam
T 010 428 55 99
F 010 428 55 90
W www.transas.com
E [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular