Geen ´one size fits all´ strategie voor 802.11n netwerken

Hilversum, mei 2009 WLAN-specialist Trapeze Networks (NYSE: BDC) introduceert het MP-82 access point voor hoge snelheid draadloze netwerken waarin veel PDA´s, computers of andere Wi-Fi apparatuur dichtbij elkaar worden gebruikt. Met een advies-prijs van slechts $ 749, exclusief BTW, is de MP-82 een aantrekkelijk geprijsd 802.11n access point (dual-radio, 2x3 MIMO), mede voor intensieve en kritische toepassingen als VoWLAN en locatieservices.

De MP-82 is een logische uitbreiding van Trapeze´s 802.11n assortiment van access points, na het vorig jaar geïntroduceerde MP-432 802.11n access point (dual radio, 3x3 MIMO). De MP-432 is sindsdien in een groot aantal projecten toegepast, waaronder de grootste 802.11n-implementatie ter wereld van de Universiteit van Minnesota. In vergelijking met de nieuwe MP-82 blijft een MP-432 de beste keuze voor WLAN´s die met name een groot bereik nodig hebben.

RingMaster ontdekt behoefte nieuw product
Veel klanten van Trapeze gebruiken de RingMaster managementsoftware voor zowel het plannen, configureren, implementeren, als beheren en optimaliseren van WLAN´s. Deze beheeromgeving biedt de mogelijkheid om complete gebouwtekeningen en installatieschema´s te importeren, voor een gedetailleerd ruimtelijk inzicht in de eigen RF-omgeving. à¢â‚¬à…“Bij de eerste 802.11n-projecten zagen onze klanten met RingMaster een patroon in de dekkingsdiagrammen, dat de aanleiding is geweest voor deze productontwikkeling, zegt Bart Tillmans, VP Marketing van Trapeze Networks. à¢â‚¬à…“RingMaster toonde namelijk de behoefte aan voor een 802.11n access point dat in een hoge dichtheid te gebruiken is. Oftewel, à©à©n type access point is niet overal de beste oplossing. Daarom spelen wij met de MP-82 als eerste WLAN-leverancier in op de behoefte aan applicatiespecifieke access points met de juiste prijs-/prestatieverhouding.

Korte ´time-to-market´
Trapeze´s ´time-to-market´ tussen het ontdekken van de hiervoor genoemde nieuwe klantbehoefte en deze marktintroductie was amper zes maanden. Dat is een heel korte ontwikkeltijd voor een nieuw access point. à¢â‚¬à…“Wij hebben ingenieurs van alledrie onze ontwikkelcentra in Californië, China en Roemenië uitgedaagd om het nieuwe access point in recordtijd te ontwikkelen, vervolgt Tillmans. à¢â‚¬à…“Daarna is de MP-82 uiteraard intensief getest om te voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden die wij hanteren.

MP-82 versnelt migratie naar 802.11n
Uit de eerste toepassingservaringen van Trapeze Networks in de educatieve sector blijkt dat het nieuwe MP-82 access point de migratie naar 802.11n sneller te realiseren en vooral ook goedkoper maakt. In vergelijking met bijvoorbeeld de MP-422 (dual radio 802.11a/b/g access point), presteert een MP-82 ruim vijf keer sneller voor een slechts 25% hogere prijs. Dat is een berekening die scholen snel doorhebben. In omgevingen met een hoge dichtheid creeëren de MP-82´s een redundant verbindingsweb, waarin access points volledig automatisch elkaars functie overnemen als er onverhoopt à©à©n uitvalt.

Trapeze Networks
Trapeze Networks, een Belden merk, is een toonaangevende leverancier van draadloze apparatuur en managementsoftware voor bedrijfsnetwerken. Trapeze was het eerste bedrijf dat NonStop Wireless heeft geïntroduceerd, om de betrouwbaarheid van draadloze netwerken en daarop gebruikte toepassingen te optimaliseren. Vooral voor organisaties met veel mobiele medewerkers en breedbandige toepassingen in de zorg, het onderwijs en de hospitality branche. Trapeze levert Smart Mobile schaalbare draadloze netwerken voor applicaties als Voice over Wi-Fi, locatiegebaseerde services en binnen-/buitenverbindingen.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Trapeze Networks B.V.
Bart Tillmans, Vice President Worldwide Marketing
Telefoon: +1.925.474.2216
email: [email protected]
of
AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 06-53471777
email: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular