Patenten voor innovaties in netwerkbeveiliging en energiebesparing

Hilversum, april 2009 WLAN-specialist Trapeze Networks (NYSE: BDC) heeft van The United States Patent Office twee patenten gekregen voor draadloos netwerken. Deze hebben betrekking op het eenvoudiger en tegen lagere kosten implementeren van WLAN´s. à¢â‚¬à…“Met die patenten versterken wij onze positie als innovator en marktleider in draadloos netwerken, vertelt Bart Tillmans, VP Marketing van Trapeze Networks. à¢â‚¬à…“Trapeze ontwikkelt mobiele oplossingen voor de behoefte van klanten om flexibeler te kunnen werken in met name de industrie, logistiek, onderwijs en de zorg.

Fundering voor NonStop Wireless Networking
De ´System and Method for Distributing Keys in a Wireless Network´ (U.S. Patent 7,529,925) is een fundamenteel patent voor het verbeteren van de roamingprestaties. Deze innovatie heeft namelijk betrekking op ´pairwise master key caching´ (PMK), oftewel de beveiliging van mobiele apparatuur tijdens het wisselen van access points. Trapeze´s technologie maakt het mogelijk om informatie over de beveiligingsleutels van mobiele apparatuur te distribueren over meerdere access points. Daardoor wordt heronderhandelen over nieuwe sleutels tijdens het verplaatsen in een draadloos netwerk overbodig. Dit resulteert in ononderbroken en hoge kwaliteit draadloze verbindingen, die tegenwoordig bijvoorbeeld nodig zijn voor Voice over IP in WLAN´s.

Efficiënt energiegebruik
De ´Power-Aware Multi-Circuit System and Method´ (U.S. Patent 7,525,215) is een uitvinding die het mogelijk maakt om access points via meerdere bronnen van stroom te voorzien (IEEE 802.1at, IEEE 802.3af of eigen PoE) en het gebruik ervan daarop af te stemmen. Deze innovatie vereenvoudigt de installatie en het operationeel gebruik van access points in bestaande WLAN´s en maakt ook de installatie van dure extra stroomvoorzieningen, nieuwe PoE apparatuur of bekabelingupgrades overbodig.

NonStop Wireless Networking: draadloos met betrouwbaarheid van bekabeling
NonStop Wireless biedt WLAN´s volledig geautomatiseerde dynamische redundancy en schaalbaarheid. Daardoor kunnen organisaties zorgeloos draadloos werken, live-upgrades uitvoeren en de continuïteit van hun WLAN´s veel eenvoudiger waarborgen. Deze technologie, gebaseerd op Trapeze´s Mobility System Software (MSS), verlaagt zowel de initiële investering als de operationele kosten van draadloze netwerken fors. MSS is Trapeze´s gedistribueerde operating system dat op alle bestaande WLAN-apparatuur van het bedrijf draait en terugwaarts compatibel is met de hele productlijn.

Trapeze Networks
Trapeze Networks, een Belden merk, is een toonaangevende leverancier van draadloze apparatuur en managementsoftware voor bedrijfsnetwerken. Trapeze was het eerste bedrijf dat NonStop Wireless heeft geïntroduceerd, om de betrouwbaarheid van draadloze netwerken en daarop gebruikte toepassingen te optimaliseren. Vooral voor organisaties met veel mobiele medewerkers en breedbandige toepassingen in de zorg, het onderwijs en de hospitality branche. Trapeze levert Smart Mobile schaalbare draadloze netwerken voor applicaties als Voice over Wi-Fi, locatiegebaseerde services en binnen-/buitenverbindingen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular