Patenten voor toegangsbeveiliging gebaseerd op apparatuurlocatie en gebruikerstype

Hilversum, juli 2009 WLAN-specialist Trapeze Networks (NYSE: BDC) heeft van The United States Patent Office alweer twee patenten gekregen voor draadloos netwerken. Deze hebben betrekking op innovaties voor locatie- en gebruikersgebaseerde WLAN-beveiliging. à¢â‚¬à…“Dankzij deze toegekende patenten kunnen wij zonder belemmeringen van derden belangrijke onderscheidende waarde aan onze producten toevoegen, zegt Bart Tillmans, VP Marketing van Trapeze Networks. à¢â‚¬à…“Trapeze ontwikkelt mobiele oplossingen voor de behoefte van klanten om flexibeler te kunnen werken in met name de industrie, logistiek, onderwijs en de zorg.

Locatiegebaseerde toegangsbeveiliging
Het patent: ´Methods and apparatus for controlling wireless network access priviliges based on wireless client location´ (U.S. Patent 7,551,574), is van groot belang voor het managen van de gebruikerstoegang tot draadloze netwerken, gebaseerd op de locatie van WLAN-apparatuur. Deze techniek is al toegepast in Trapeze´s nieuwe RF Firewall.
Enkele bekende publicisten hebben dit innovatieve product als volgt beschreven:
à¢â‚¬¢ Naomi Graychase van Wi-Fi Planet: à¢â‚¬à…“Trapeze´s nieuwe RF Firewall is een tactische locatiegebaseerde benadering van netwerkbeveiliging, gericht op het tegenhouden van hackers die bijvoorbeeld vanaf parkeerplaatsen gegevens willen stelen. Zoals het wereldwijd bekende voorbeeld van de 45 miljoen gestolen creditcard nummers bij de inbraak op het TJX-netwerk in 2005-2006.
à¢â‚¬¢ Craig Mathias, columnist voor Network World en president van Farpoint Research: à¢â‚¬à…“à¢â‚¬¦zoals uit Trapeze´s annoncering blijkt, zijn er een aantal innovatieve horizontale RTLS-applicaties voor zakelijk gebruik op komstà¢â‚¬¦

SmartPass software met patent bekroond
Trapeze´s tweede patent (7,551,619) heeft betrekking op het ´roamen´ van gebruikersgegevens tussen VLAN´s (tunneling), gebaseerd op de rechten in een database die op een netwerkswitch of andere locatie wordt bewaard. Deze technologie is al toegepast in de SmartPass software van Trapeze Networks, die IT-managers volledige controle geeft over de gebruikerstoegang tot draadloze netwerken. Nu kunnen zij de toegang tot en het gebruik van draadloze netwerken veel verfijnder configureren dan voorheen mogelijk was. Zowel voor alle primaire gebruikers, als de gasten op het netwerk. Tillmans zegt: à¢â‚¬à…“Dit patent heeft ook betrekking op redundante switchdatabases (tunnel affinity) en het bepalen van de gebruikerslocatie tijdens inloggen, waardoor het een brede en vergaande invloed heeft.

Trapeze Networks
Trapeze Networks, een Belden merk, is een toonaangevende leverancier van draadloze apparatuur en managementsoftware voor bedrijfsnetwerken. Trapeze was het eerste bedrijf dat NonStop Wireless heeft geïntroduceerd, om de betrouwbaarheid van draadloze netwerken en daarop gebruikte toepassingen te optimaliseren. Vooral voor organisaties met veel mobiele medewerkers en breedbandige toepassingen in de zorg, het onderwijs en de hospitality branche. Trapeze levert Smart Mobile schaalbare draadloze netwerken voor applicaties als Voice over Wi-Fi, locatiegebaseerde services en binnen-/buitenverbindingen.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Trapeze Networks B.V.
Bart Tillmans, Vice President Worldwide Marketing
Telefoon: +1.925.474.2216
email: [email protected]
of
AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 06-53471777
email: [email protected]
www.addit-benelux.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular