Matthew Gast geeft leiding aan verdere ontwikkeling draadloze netwerkstandaard

Hilversum, december 2008 De Chief Strategist van Trapeze Networks (NYSE: BDC), Matthew Gast, gaat als voorzitter leiding geven aan het verder ontwikkelen van de draadloze netwerkstandaard IEEE 802.11. Gast is auteur van de bestseller: 802.11 Wireless Networks: The Definitive Guide, Second Edition en eerder dit jaar ook al door de Wi-Fi Alliance aangesteld als voorzitter van twee belangrijke werkgroepen, namelijk voor Wireless LAN Network Management en Security.

De eerste IEEE 802.11 standaard is in 1997 gepubliceerd en heeft ervoor gezorgd dat mensen overal op kantoor, thuis en onderweg flexibel kunnen werken. Met zijn stuurgroep gaat Gast diverse aanbevelingen en wensen uit de markt verwerken in een nieuwe 802.11 revisie, die in 2011 beschikbaar komt. De huidige revisie dateert uit 2007, waarna al drie grote uitbreidingen zijn goedgekeurd, te weten 802.11k (radio resource measurement enhancements), 802.11r (fast roaming) en 802.11y (3650-3700 MHz operation in de V.S.). Die worden in de nieuwe revisie geïntegreerd.

Ahmet Tuncay, Trapeze´s Chief Technology Officer en directe manager van Gast: à¢â‚¬à…“Door deze benoeming komt een grote verantwoordelijkheid in capabele handen terecht. Het is zowel een erkenning van Gast´s eerdere belangrijke bijdragen aan de ontwikkeling van de Wireless LAN standaard 802.11, als een waardering voor zijn technische visie en leidinggevende capaciteiten. Gast zegt zelf over zijn benoeming: à¢â‚¬à…“Trapeze is altijd al een betrokken supporter van industriestandaarden geweest. Het werk van de stuurgroep is heel belangrijk voor alle apparatuurleveranciers omdat het de goedgekeurde standaarden en bijlagen zowel integreert als naar een hoger niveau brengt. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging.

Trapeze Networks

Trapeze Networks, een Belden merk, is een toonaangevende leverancier van draadloze apparatuur en managementsoftware voor bedrijfsnetwerken. Trapeze was het eerste bedrijf dat NonStop Wireless heeft geïntroduceerd, om de betrouwbaarheid van draadloze netwerken en daarop gebruikte toepassingen te optimaliseren. Vooral voor organisaties met veel mobiele medewerkers en breedbandige toepassingen in de zorg, het onderwijs en de hospitality branche. Trapeze levert Smart Mobile schaalbare draadloze netwerken voor applicaties als Voice over Wi-Fi, locatiegebaseerde services en binnen-/buitenverbindingen.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Trapeze Networks B.V.

Bart Tillmans, Vice President Worldwide Marketing

Telefoon: 035-6464425

email: [email protected]

of

AddIT Benelux

Peter Gloudemans

Telefoon: 06-53471777

email: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular