NonStop Wireless netwerken net zo betrouwbaar als bekabeling

Hilversum, november 2008 De Tolly Group, een onafhankelijk testlaboratorium voor de ICT-sector, heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat draadloze netwerken van Trapeze Networks (NYSE: BDC) zich 800 keer sneller herstellen van fouten dan Cisco. In het rapport staat: à¢â‚¬à…“het gebruik van Trapeze´s clustering van wireless controllers zorgt ervoor dat draadloze netwerken zich in een fractie van een seconde herstellen, terwijl een vergelijkbare Cisco-oplossing 9 tot 12 seconden uit de lucht is. Verderop staat tevens: à¢â‚¬à…“de Trapeze-netwerken herstelden zich binnen 0,1 seconde zonder bedrijfskritische applicaties te verstoren, terwijl bij Cisco zowel de FTP- als VoIP-verbindingen verloren gingen. Het Tolly-rapport is gratis te downloaden vanaf: http://www.trapezenetworks.com

à¢â‚¬à…“In de praktijk is het niet de vraag of een netwerkcomponent het begeeft, maar wanneer, zegt Ahmet Tuncay, Chief Technology Officer van Trapeze Networks. à¢â‚¬à…“Daarom leveren wij een oplossing die zelfs in extreme situaties operationeel blijft. Uit het Tolly-rapport blijkt dat onze netwerken zich sneller dan een oogknippering van storingen herstellen, waardoor bedrijfskritische applicaties altijd beschikbaar blijven.

Resilience doorslaggevend voor draadloze netwerken

De afgelopen jaren is er veel gespeculeerd over wanneer en hoe draadloze netwerken een betrouwbaar alternatief worden voor bekabelde netwerken. Daarbij wordt al sinds 2003 resilience als een doorslaggevende factor genoemd in diverse publicaties van ACM (Association for Computing Machinery), ´s werelds grootste wetenschappelijke organisatie op ICT-gebied. Verder vertelde de netwerkmanager van het Duke Comprehensive Cancer Center (onderdeel van Duke University Medical Center, een Cisco-gebruiker) in Network World: à¢â‚¬à…“Ik geloof dat zodra een WLAN net zo betrouwbaar is als bekabeling, organisaties alleen al uit kosten-besparingen gaan afstappen van bekabelde infrastructuren. Het goede nieuws voor Duke University en andere Cisco-gebruikers is dat zij niet meer hoeven te wachten op die betrouwbare draadloze netwerken.

Industrie analisten over NonStop Wireless

NonStop Wireless is Trapeze Networks volgende stap in het leveren van een nieuwe WLAN-generatie gebaseerd op de Trapeze Mobility System Software (MSS) en Smart Mobile hardware architectuur. De gedistribueerde besturingssoftware voor draadloze netwerken draait op alle apparatuur van Trapeze en is terugwaarts compatibel met de hele Mobility Exchange (MX) productlijn van het bedrijf. Volgens industrie analist Stan Schatt van ABI Research, à¢â‚¬à…“onderscheidt Trapeze Networks zich van concurrenten op het gebied van resilience en hoge beschikbaarheid. Door het innovatief gebruik en de capaciteitsverdeling van virtuele clustercontrollers hebben netwerksessies geen last meer van vastlopende apparatuur. Bij het uitvallen van een controller wordt de netwerkbelasting namelijk automatisch verdeeld over alle andere controllers. Analist Michael Brandenburg van Current Analysis zegt: à¢â‚¬à…“Gebruikers van andere WLAN-marken doen er verstandig aan om bij een netwerkupgrade Trapeze te overwegen.

Trapeze maakt netwerken draadloos

à¢â‚¬à…“Beveiliging, snelheid en compatibiliteit zijn drie kenmerken van draadloze netwerken die gebonden zijn aan standaarden en ontwikkelingen in de chipproductie die elke WLAN-leverancier kan leveren, zegt Tuncay. à¢â‚¬à…“Trapeze heeft het ontwerpen en beheren van draadloze netwerken echter net zo eenvoudig en betrouwbaar gemaakt als bekabelde infrastructuren. Dankzij de NonStop Wireless architectuur hebben inmiddels een flink aantal bedrijven en overheidsorganisaties voor Trapeze Networks gekozen, waaronder: Draeger Medical, een internationale leverancier van medische apparatuur, grote ziekenhuizen als het Belfast Royal en Wheaton Franciscan Healthcare en de University of Minnesota, University of Utah en Aberdeen University.

Trapeze Networks

Trapeze Networks, een Belden merk, is een toonaangevende leverancier van draadloze apparatuur en managementsoftware voor bedrijfsnetwerken. Trapeze was het eerste bedrijf dat NonStop Wireless heeft geïntroduceerd, om de betrouwbaarheid van draadloze netwerken en daarop gebruikte toepassingen te optimaliseren. Vooral voor organisaties met veel mobiele medewerkers en breedbandige toepassingen in de zorg, het onderwijs en de hospitality branche. Trapeze levert Smart Mobile schaalbare draadloze netwerken voor applicaties als Voice over Wi-Fi, locatiegebaseerde services en binnen-/buitenverbindingen.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Trapeze Networks B.V.

Bart Tillmans, Vice President Worldwide Marketing

Telefoon: 035-6464425

email: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular