Realtime locatiebepaling en apparatuurbeheer over draadloze netwerken voor logistiek, onderwijs, zorg en andere verticale markten

Hilversum, 15 december 2008 WLAN-specialist Trapeze Networks (NYSE: BDC) heeft Newbury Networks overgenomen, de marktleider in WLAN-locatiebepaling. Door deze acquisitie versterkt Trapeze haar marktpositie met als doel een completer assortiment WLAN-producten te kunnen leveren en daarin de beste functionaliteit voor locatiebepaling te integreren. Trapeze is sinds 2006 OEM-partner van Newbury.

Newbury levert een oplossing voor het localiseren, beheren en beveiligen van mobiele apparatuur via WLAN´s. Deze wordt al in veel verticale marktsegmenten in de wereld toegepast. Zo gebruiken bijvoorbeeld zorginstellingen de ´Active Asset´ applicatie van Newbury voor het traceren en beheren van belangrijke en dure medische apparatuur, met als doel die efficiënter te gebruiken. Verder gebruiken logistiek managers dezelfde oplossing om kostbare apparatuur en andere assets in hun magazijnen te managen. Als aanvulling op de realtime locatiebepaling voegt Newbury´s beveiligingsapplicatie een extra authenticatielaag toe om de toegang tot draadloze netwerken nog beter te beveiligen en bedrijfskritische informatie te beschermen tegen indringers van buitenaf.

Jim Vogt, President en CEO van Trapeze Networks, zegt over de acquisitie: à¢â‚¬à…“Newbury Networks is een marktleider in locatiegebaseerde services over WLAN´s, met klanten als Apple, Bechtel, Hewlett Packard, MIT, de National Security Agency en het Smithsonian Institution. Newbury werkt ook samen met andere bedrijven die klanten locatiegebaseerde oplossingen aanbieden, waaronder: 3Com en Nortel, twee van onze OEM-klanten. De combinatie van Newbury Networks en Trapeze Networks versterkt onze concurrentiepositie aanzienlijk en geeft klanten toegang tot een complete draadloze netwerkoplossing.

Newbury Networks wordt een onafhankelijke businessunit van Trapeze Networks. Alle 16 personeelsleden van Newbury blijven bij het bedrijf werken om de technische ondersteuning aan de huidige OEM- en distributiepartners te continueren, vanuit het hoofdkantoor in Bosten, Massachusetts. CEO Michael Maggio gaat aan Jim Vogt rapporteren. Alle patenten van Newbury op het gebied van locatiegebaseerde services maken deel uit van deze overname.

Michael Maggio, President en CEO van Newbury Networks vertelt: à¢â‚¬à…“Trapeze en Newbury hebben dezelfde visie, strategie en betrokkenheid om organisaties te helpen bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen met locatiegebaseerde services via WLAN´s. Door deze bundeling van krachten kunnen wij een sterk groeiende markt voorzien van bewezen WLAN-oplossingen en locatiegebaseerde applicaties, om mobiele medewerkers met elkaar te verbinden en realtime toegang te geven tot alle benodigde informatie en apparatuur.

Chris Silva van Forrester Research schreef in een rapport van mei 2007 met de titel: Maximizing WLAN Investments With Real-Time Location-Based Services, à¢â‚¬à…“Realtime locatiegebaseerde services (RTLS) zijn nu beschikbaar en eenvoudiger in bestaande WLAN´s te implementeren dan telefonie. In aanvulling op het gebruik als ICT-middel, zijn investeringen in WLAN-technologie nu ook terug te verdienen met toepassingen zoals audits, compliancy, beveiliging en ´asset tracking´. Locatiegebaseerde services over WLAN´s is een interessante wereldmarkt die sommige onderzoeksbureaus in 2011 inschatten op $ 1 miljard. Deze services voegen veel waarde toe aan gedane investeringen in draadloze netwerken en verlagen de totale gebruikskosten. Naast telefonie over Wi-Fi behoren locatiegebaseerde services tot de meest populaire zakelijke WLAN-toepassingen.

Trapeze Networks
Trapeze Networks, een Belden merk, is een toonaangevende leverancier van draadloze apparatuur en managementsoftware voor bedrijfsnetwerken. Trapeze was het eerste bedrijf dat NonStop Wireless heeft geïntroduceerd, om de betrouwbaarheid van draadloze netwerken en daarop gebruikte toepassingen te optimaliseren. Vooral voor organisaties met veel mobiele medewerkers en breedbandige toepassingen in de zorg, het onderwijs en de hospitality branche. Trapeze levert Smart Mobile schaalbare draadloze netwerken voor applicaties als Voice over Wi-Fi, locatiegebaseerde services en binnen-/buitenverbindingen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular