Oplossing voor locatiegebaseerde beveiliging van draadloze netwerken

Hilversum, 1 juli 2009 WLAN-specialist Trapeze Networks (NYSE: BDC) introduceert de RF Firewall voor locatiegebaseerde beveiliging van draadloze netwerken (WLAN´s). Trapeze´s RF Firewall is een toepassing voor het beveiligen van alle netwerkgrenzen, in combinatie met de eveneens nieuwe LA-200E Location Appliance. Bijvoorbeeld om de netwerktoegang te weigeren voor iedereen buiten een gebouw, of alleen gebruikers vanuit een bepaalde ruimte toegang te verlenen tot het Wireless LAN. Trapeze´s LA-200E kan realtime de locatie van elk Wi-Fi-apparaat of tag bepalen. Met die locatie informatie en de zelf te definiëren beveiligingsrichtlijnen zal de Trapeze RF Firewall automatisch apparaten met een Wi-Fi-interface wel of geen netwerktoegang verlenen. Daarmee worden een groot aantal hackingtechnieken uitgeschakeld.

In à©à©n van de grootste cybermisdaden ooit, hebben dieven vanuit hun auto op de parkeerplaats van een TJ Maxx winkel met een laptop alle kastransacties onderschept. Zo hebben zij uiteindelijk 45 miljoen creditcard nummers kunnen stelen. Trapeze´s nieuwe RF Firewall, draaiend op een LA-200E, had de laptop op de parkeerplaats direct ontdekt en de netwerktoegang geweigerd omdat deze zich niet binnen het gebouw bevond. De RF-Firewall gecombineerd met de eveneens nieuwe LA-200E, is per direct leverbaar via erkende partners voor een adviesprijs vanaf $ 21.995,--, exclusief BTW.

De belangrijkste kenmerken en voordelen van Trapeze´s nieuwe RF Firewall zijn:
à¢â‚¬¢ Locatiegebaseerde beveiliging: de RF Firewall creëert een virtueel cordon rondom het WLAN en weigert de ongeautoriseerde netwerktoegang voor alle mensen met speciale antennes, spoofed MAC-adressen, gebroken encryptie-sleutels en gestolen rechten en apparatuur. Locaties worden zo een integraal deel van de authenticatieprocedure om aanvallen van buitenaf te voorkomen.
à¢â‚¬¢ Locatiegebaseerde policies: de RF Firewall biedt IT- of beveiligingspersoneel de mogelijkheid om een hiërarchische serie beveiligingsrichtlijnen te definiëren en te beheren. Daarmee kunnen zij gebruikersautorisaties koppelen aan de fysieke begrenzing van gebouwen en/of ruimtes in een gebouw voor bezoekers of personeel.
à¢â‚¬¢ Automatische acties en authenticatiehistorie: de RF Firewall ondersteunt automatische alarmering met informatie over de precieze locatie van een mogelijke bedreiging. Verder worden alle verplaatsingen van apparatuur en gebruikers in het netwerk geregistreerd en gearchiveerd op basis van hun authenticatieverzoeken. Met deze informatie kunnen beheerders of beveiligers op elk gewenst moment een gedetailleerd historisch rapport genereren.
à¢â‚¬¢ Platform voor de beveiliging van bedrijfsapplicaties: de combinatie van Trapeze´s LA-200E en RF Firewall is ook te gebruiken als een platform voor aanvullende bedrijfsapplicaties, zoals ActiveAsset voor assetmanagement en SmartPass voor het toekennen en beheren van gastaccounts.

Trapeze Networks
Trapeze Networks, een Belden merk, is een toonaangevende leverancier van draadloze apparatuur en managementsoftware voor bedrijfsnetwerken. Trapeze was het eerste bedrijf dat NonStop Wireless heeft geïntroduceerd, om de betrouwbaarheid van draadloze netwerken en daarop gebruikte toepassingen te optimaliseren. Vooral voor organisaties met veel mobiele medewerkers en breedbandige toepassingen in de zorg, het onderwijs en de hospitality branche. Trapeze levert Smart Mobile schaalbare draadloze netwerken voor applicaties als Voice over Wi-Fi, locatiegebaseerde services en binnen-/buitenverbindingen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular