(EMEA Persberichten) Met de trivago iPhone App kunnen gebruikers nu ook onderweg het ideale hotel voor de beste prijs vinden. Met behulp van geolocatie kunnen ze beschikbare hotels in hun directe omgeving vinden.

Dà¼sseldorf, 29 juli 2010. De trivago prijsvergelijkingssite is er nu ook op de iPhone voor onderweg. Met de gratis iPhone applicatie kunnen gebruikers het goedkoopste hotel in een gekozen stad of regio vinden, of de iPhone geolocatie gebruiken om hotels in de directe omgeving van hun huidige locatie vinden. In à©à©n oogopslag toont de App de prijzen van alle online reisbureaus en vele hotelketens voor 400.000 hotels wereldwijd.

Reizigers die al onderweg zijn zullen de simpele en intuïtieve hotelzoekopties van de trivago iPhone App handig vinden. Hotels kunnen in steden en regio´s gezocht worden. De resultatenlijst kan verder worden gesorteerd op sterren, prijsklasse, afstand tot de huidige locatie en op beoordeling. Een groot voordeel voor mensen die onderweg zijn en niet vast willen zitten aan een computer of internet browser.

Het zoeken op huidige locatie is bijzonder handig voor in een nieuwe stad aangekomen reizigers zonder duidelijke overnachtingsplannen. Het simpele zoekfilter geeft onmiddelijk een lijst met de dichtstbijzijnde beschikbare hotels en de afstand vanaf de huidige locatie van de gebruiker. Een hotel vinden was nog nooit zo eenvoudig.

Bij de hotelresultaten leest de gebruiker de beoordelingen die een hotel van trivago‘˜s community en andere beoordelingssites gekregen heeft. De totale score, op een schaal van 10 tot 100, toont in à©à©n oogopslag de gemiddelde beoordeling die het hotel van reizigers gekregen heeft. Als de gebruiker besluit het hotel direct te boeken vanaf de iPhone, kan hij simpelweg een aanbod kiezen en de link volgen naar de online boekingssite.

De trivago App is in de iTunes winkel http://itunes.apple.com/uk/app/trivago-hotelsuche/id376888389?mt=8 gratis te downloaden.

Over trivago
Met www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel voor het goedkoopste tarief. De online service vergelijkt de hoteltarieven van meer dan 53 boekingsplatforms voor 400.000 hotels wereldwijd. Daarnaast heeft trivago 15 miljoen hotelbeoordelingen op de website en laat het voor elk hotel de gebruikersbeoordelingen op bekende portalen zien. trivago vergelijkt niet de prijzen van online reisbureaus, maar de kamerprijzen. De gebruiker ziet of bij de prijs het ontbijt inbegrepen is, een reservering geannuleerd kan worden, en of een creditcard voor de reservering nodig is. trivago is de enige free metasearch: bij het zoeken kan tevens een vakantieregio, een stadsnaam of hotelnaam ingevoerd worden. trivago, met het hoofdkantoor in Dà¼sseldorf, werd in 2005 opgericht en heeft ondertussen 21 internationale platforms.

Schermafdruk 1: Belangrijkste zoekpagina van de trivago iPhone applicatie: http://imgpe.trivago.com/contentimages/press/images/app_search_en.jpg
Schermafdruk 2 De hotelzoekresultaten:
http://imgpe.trivago.com/contentimages/press/images/app_hotels_en.jpg