trivago Hotel Prijs Index (tHPI) laat zien: Goedkopere Nederlandse hotels deze april

trivago.nl, de Europese reiswebsite, biedt vanaf vandaag de trivago Hotel Prijs Index (tHPI). De Index laat deze keer zien dat een hotelovernachting in april in een van de vier populaire steden van Nederland een goede optie is want de hotelprijzen zijn gunstiger dan het afgelopen half jaar.

Dà¼sseldorf, 8 april 2009. De tHPI geeft het gemiddelde prijsniveau in euro weer voor een standaard tweepersoonskamer voor de meest gezochte Europese steden op trivago. trivago baseert de index op de 40.000 per dag informatieverzoeken voor hotelprijzen op de website. Volgens de Index zijn de accomodatieprijzen in vier populaire steden het afgelopen half jaar met 10,5 procent. De tHPI (trivago Hotel Prijs Index) laat verder zien dat een verblijf in een standaard tweepersoonskamer gemiddeld 133 euro kost deze april.

Opvallend is dat een tweepersoonskamer in Amsterdam in april 144 euro kost, terwijl dat oktober vorig jaar nog 167 euro was, een daling van 14 procent. Een analyse van andere populaire steden in Nederland laat hetzelfde verhaal zien. In Rotterdam daalde de gemiddelde hotelprijs met 13 procent (van 139 naar 121 euro voor een standaard tweepersoonskamer), in Den Haag met 11 procent in april (van 158 euro naar 140 euro). In Maastricht was de prijsverlaging van 2 procent, van 130 euro naar 127 euro, minder opvallend.

De tHPI voor april 2009 kunt u hier vinden: http://imgpe.trivago.com/contentimages/press/images/thpi_0409_NL.pdf .
Wilt u zich voor de service abboneren, stuur dan een e-mail aan [email protected]

Over trivago
Met www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel voor het goedkoopste tarief. De online service vergelijkt de hoteltarieven van meer dan 30 boekingsplatforms voor 400.000 hotels wereldwijd. Daarnaast heeft trivago 15 miljoen hotelbeoordelingen op de website en laat het voor elk hotel de gebruikersbeoordelingen op bekende portalen zien.

trivago vergelijkt niet de prijzen van online reisbureaus, maar de kamerprijzen. De gebruiker ziet of bij de prijs het ontbijt inbegrepen is, een reservering geannuleerd kan worden, en of een creditcard voor de reservering nodig is. trivago is de enige "vrije" metasearch: bij het zoeken kan tevens een vakantieregio, een stadsnaam of hotelnaam ingevoerd worden.

Voor meer informatie, neem gerust contact met me op.

Met vriendelijke groet,

Brenda Kuiper.
Tel.: +49 (0)211 75 84 86-90
Fax: +49 (0)211-75 84 86-99
E-mail: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular