Tuinbouw verveelt nooit. Bloemen, groente en fruit uit Nederland behoren tot de wereldtop en daar zijn harde werkers voor nodig. Het zaaien en oogsten is slechts een onderdeel van het hele proces. De tuinbouw heeft ook managers, wetenschappers, salesmedewerkers, communicatie adviseurs en vele andere professionals nodig. De Nederlandse Tuinbouw wil zijn actieve, kwalitatieve en internationale uitstraling behouden en versterken.

Ook in de sport vinden wij mensen die hard werken, niet alleen om topprestaties te leveren, maar ook voor de uitstraling van de Nederlandse Tuinbouw. Daarom is Marianne Vos gevraagd een column te schrijven.

(Marianne Vos, 23 jaar, veldrijdster en wielrenster)

Als wielrenster is fietsen mijn lust en mijn leven, ik ben er dan ook 365 dagen per jaar mee bezig! Het wielrennen is niet alleen voor mannen weggelegd. Het dameswielrennen is nu enorm aan het professionaliseren. We hebben een aantal goede ambassadeurs, die de weg hebben vrijgemaakt (Leontien van Moorsel, Monique Knol). De acceptatie wordt groter, waardoor de herkenbaarheid toeneemt en het interessanter wordt om naar te kijken. Het wielrennen is een enorm mannenbolwerk, het valt niet mee om hier doorheen te breken! Maar, wij vrouwen weten goede reclame voor onszelf te maken, waardoor er vanuit de mannenwereld ook leuke reacties komen.

Nederland Bloeit wielerploeg
We hebben een goed team met betrokken meiden, die Nederland op de kaart willen zetten met het dameswielrennen. Het is hard werken, maar we doen het met veel plezier. Dat is eigenlijk ook mijn beeld van de Nederlandse land- en tuinbouw: harde werkers (http://nederlandse.tuinbouw.nl ), die vol enthousiasme voor hun (Nederlandse) product gaan. Ik heb dan ook niet lang nagedacht over het ambassadeurschap voor Nederland Bloeit (http://www.nederlandbloeit.nl ): de campagne van de Nederlandse land- en tuinbouw. Deze sector past qua eigenschappen perfect bij ons.

Trots op de Nederlandse Tuinbouw
Ik fiets vol trots voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Als ik in het buitenland fiets, reageren mensen heel enthousiast. Ze zijn niet alleen dol op onze bloemen, groenten en fruit, maar weten ook dat de Nederlandse land- en tuinbouw wereldwijd tot de top behoort (http://nederlandse.tuinbouw.nl/#/Internationale handel/Info )nu de Nederlanders zelf nog! Ik ben tussen de koeien en boeren opgegroeid, maar zelfs mijn beeld was ouderwets en achterhaald. Er is inmiddels een wereld voor me open gegaan, ook van de bedrijven die er nodig zijn om de verse producten zo snel mogelijk elders in de wereld te krijgen. De sector bestaat uit moderne bedrijven, die boordevol hightech zitten. En de bedrijven worden steeds groter wat weer nodig is om overeind te blijven en de concurrentie met de rest van de wereld aan te kunnen.

De tuinbouw iets voor jou?
Voor jonge mensen is er van alles doen in de Nederlandse Tuinbouw. Van managers tot technici en communicatie adviseurs en uiteraard zijn er mensen nodig die letterlijk de handen uit de mouwen steken, aangezien de bloemen en groenten natuurlijk wel geoogst moeten worden! Ben jij ook benieuwd wat de tuinbouw jou te bieden heeft? Kijk dan snel op http://nederlandse.tuinbouw.nl.

------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
U mag de teksten en beelden gebruiken onder voorwaarde van vermelding: Nederlandse Tuinbouw (http://nederlandse.tuinbouw.nl).

Sfeerbeeld en/of packshots zijn op aanvraag beschikbaar en met bronvermelding rechtenvrij te gebruiken.

Vragen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lise Schregardus
Productschap Tuinbouw
Postbus 280
2700 AG Zoetermeer
http://www.tuinbouw.nl
T: +31 (0)79 347 06 66
E-mail: [email protected]