(Persbericht) Woerden, 13 oktober 2011 Tuinbranche Nederland, de brancheorganisatie voor tuinondernemers, heeft onlangs besloten om milieubewust te gaan printen. Xtandit installeerde daarvoor de Xerox ColorQube. Met deze groene machine wordt niet alleen het milieu ontzien, ook bespaart Tuinbranche Nederland tot 75 procent op haar printkosten.

Met het flexibele prijsschema van de ColorQube hoeft Tuinbranche Nederland alleen te betalen voor de hoeveelheid kleur op de pagina. Hierdoor kost het afdrukken van een document met weinig kleur, zoals met een logo of een klein plaatje, hetzelfde als een zwart-wit afdruk. Het milieuvriendelijke karakter van deze printer is te danken aan de schone, vaste inkt (solid ink), waardoor er geen uitstoot van ozon of fijnstof plaatsvindt. Daarnaast worden de gebruikte inktblokken volledig opgebruikt, wat resulteert in 90 procent minder afval vergeleken met traditionele laserprinters.

Rard Metz, directeur Tuinbranche Nederland en betrokken bij de besluitvorming over de aanschaf: à¢â‚¬Å“Wij hebben voor de Xerox ColorQube gekozen, omdat dit de milieuvriendelijkste machine in de markt is. Dit past perfect bij onze missie en onze groene branche waarbij duurzaamheid, aandacht voor natuur en milieu, en maatschappelijke betrokkenheid belangrijke randvoorwaarden zijn.à¢â‚¬

-xxx-

Over Tuinbranche Nederland
Tuinbranche Nederland is de brancheorganisatie voor retailers en leveranciers in de tuincentrumbranche. Het ledenbestand van Tuinbranche Nederland bestaat zowel uit fabrikanten, importeurs en groothandelaren (leveranciers) in tuinartikelen als uit groen- en tuincentra waar de verkoop van tuinartikelen centraal staat. Meer informatie is te vinden op www.tuinbranche.nl

Over Xtandit
Xtandit is als grootste concessionair van Xerox in Europa al ruim twee decennia lang partner voor de verkoop van hoogwaardige documentoplossingen. Met een team van ruim 110 gedreven medewerkers benadert Xtandit de branche met de juiste focus en aandacht. Xtandit heeft het hoofdkantoor in Woerden en twee vestigingen in Capelle a/d IJssel en Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.xtandit.nl.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen. Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 5822730
[email protected]

Xtandit
Eva van der Meer
06-43362228
[email protected]