(Persbericht) Tulip Inn Antwerpen geopend door burgemeester Janssens
Eerste managementhotel van Golden Tulip in de Benelux

Amersfoort, 21 oktober 2011 Gisteren verrichtte burgemeester Janssens de openingshandeling van Tulip Inn Antwerpen, het eerste Golden Tulip managementhotel van de Benelux. Burgemeester Janssens van de enerverende havenstad noemde het hotel een aanwinst voor het toeristisch aanbod van Antwerpen. Het vernieuwde hotel is een mijlpaal voor Golden Tulip. België had nog geen Tulip Inn en dit is het eerste hotel in de Benelux waarbij de groep zelf verantwoordelijk is voor exploitatie.

De officiële opening werd verricht door Haike Blaauw, Senior Vice President van Louvre Hotels Group Benelux en de Antwerpse burgemeester Janssens middels het sabreren van een fles champagne. Onder de aanwezigen bevond zich ook Olivier Derycke, COO van Louvre Hotels Group en verantwoordelijk voor de Europese operatie. Volgens Derycke past deze ontwikkeling uitstekend bij de strategie van de groep. "Ons uitgebreide hotelportfolio met zeven verschillende merken stelt ons in staat om goed in te spelen op lokale marktomstandigheden. Onze klantenkring in Antwerpen komt voor het grootste deel uit Noord-Europa waar Tulip Inn een veel hogere bekendheid heeft."

Eerste Tulip Inn in België
Het voormalige Campanile Hotel, tevens onderdeel van Louvre Hotels Group, is in enkele maanden tijd volledig verbouwd en aangepast aan de Tulip Inn standaard. Haike Blaauw verheugt zich op de entree op de Belgische markt: "Dit driesterren label is aansprekend voor zowel de zakelijke gast als het omvangrijke weekendpubliek in deze stad. Bij deze laatste categorie zitten natuurlijk veel Nederlandse gasten die de naam Golden Tulip al bijna vijftig jaar kennen." Volgend jaar viert Golden Tulip zijn 50-jarig jubileum.

Faciliteiten en ligging
Het driesterren hotel beschikt onder andere over 126 kamers, vier meeting zalen (met een capaciteit van 70 personen), een restaurant en gratis Wi-Fi. De goed bereikbare locatie ligt op drie kilometer van Antwerpen Airport en drie kilometer van het bruisende centrum van Antwerpen. Verder bevinden zich op 700 meter belangrijke uitvalswegen en het treinstation Antwerpen Berghem.
Golden Tulip is met nog drie hotels in België vertegenwoordigd: in Brugge, Brussel en Oostende. Campanile heeft vijf hotels in Brugge, Brussel, Gent, Luik en Vilvoorde. Premiere Classe heeft een hotel in Luik.

Over Louvre Hotels Group
Met meer dan 1.000 hotels, 80.000 kamers in 40 landen is Louvre Hotels Group een belangrijke speler in de internationale hospitality industrie. De keten is eigendom van Starwood Capital Group. Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels Group, heeft bijna 50 jaar ervaring als franchiseonderneming en heeft hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De groep omvat meer dan 200 hotels en een totaal van 27.000 kamers. De merken Tulip Inn (drie sterren), Golden Tulip (vier sterren) en Royal Tulip (vijf sterren), bieden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika een internationale standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre Hotels Group voert naast Golden Tulip de merken Premiere Classe, Campanile, Kyriad en Kyriad Prestige. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en Tulip Inn (55 hotels), Campanile (21 hotels) en Premiere Classe (2 hotels). Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.