(Persbericht) Tijdens de afgelopen Taxi Expo, het jaarlijkse terugkerende vakevenement voor de taxibranche, heeft het bedrijf Quipment een geïntegreerde Boordcomputer Taxi met touchscreen en een oplossing voor elektronisch betalen geïntroduceerd. Beide innovaties bieden taxibedrijven meer gemak en efficiëntie in hun dagelijkse praktijk.

Geïntegreerde Boordcomputer Taxi
Met ´Quipment in Command‘˜® hebben taxicentrales nu een geïntegreerde Boordcomputer Taxi met taximeter tot hun beschikking. Het systeem maakt gebruik van het beeldscherm van het voertuig (deze kan zelfs nog vervangen worden door een touchscreen) en biedt naast de standaard GPRS datacommunicatie module alle denkbare technische mogelijkheden. Van creditcard- en pinbetalingen tot een extern alarm. ´Quipment in Command‘˜® is eenvoudig in gebruik en kan updates via GPRS en WiFi aan. De oplossing is beschikbaar voor Audi, BMW, Mercedes, Skoda, Toyota, Volkswagen en Volvo.

Betalen met een betaalpas
Met Taxipinnen.nl kunnen taxibedrijven pin-, creditcard- en chipknipbetalingen veilig en goedkoop accepteren met een handzame betaalterminal. Een aparte printer, voeding of extra data abonnement is niet nodig. Het systeem is geïntegreerd met de veelgebruikte QIM Dataterminal en klaar om aan de Boordcomputer Taxi gekoppeld te worden.

Over Quipment
Quipment biedt innovatieve ICT oplossingen voor het personenvervoer. Deze oplossingen zijn vooral gericht op planning- en aansturingprocessen en bestaan onder andere uit softwaretoepassingen en diverse modellen Boordcomputer Taxi. Daarnaast biedt het bedrijf diensten als consultancy, projectmanagement, inbouw en implementatie. In Nederland maken meer dan 200 taxibedrijven gebruik van de QIM Dataterminal van Quipment. Daarnaast voert dochterbedrijf ISN jaarlijks ruim 7.000 taximeterkeuringen uit.