Quebec en Brussel zetel van nieuwe kerken

Afgelopen zaterdag opende twee nieuwe Scientology kerken hun deuren in een week tijd. Na de opening van een nieuwe tak van de Scientology Kerken voor Europa in Brussel vorige week zaterdag, kwamen afgelopen weekend 1500 Scientologen en hun gasten bijeen om hun eerste voet in de Scientology Kerk Quebec te zetten.

Tijdens de openingsceremonie in Brussel spraken 5 hoogwaardigheidsbekleders het publiek toe, waaronder Hugo Coveliers, senator van het Belgische parlement en Christopher Vonck, rector van de faculteit voor Vergelijkende Religie studies aan de Universiteit van Antwerpen. De opening van de kerk in Quebec werd bijgewoond door diverse hoogwaardigheidsbekleders uit Canada.

Na deze toespraken werden de kerken officieel geopend doormiddel van het doorknippen van een lint en stroomden het publiek de kerk binnen om de geheel gerenoveerde gebouwen te bekijken.

Het gebouw in Quebec is ongeveer 4500 m2 groot en in Brussel telt het gebouw zelfs ruim 8000 m2. Vanuit deze ruimte zullen niet alleen de religieuze diensten van Scientology geleverd worden, maar ook maatschappelijke projecten. Zo is er in de kerk een grote informatieruimte waar je kunt zien wat Scientology nu precies is, wie L. Ron Hubbard, grondlegger van de Scientology religie is en wat de kerk doet op bijvoorbeeld het gebied van preventie van drugsgebruik, ongeletterdheid of hulp bij rampen. Met behulp van deze panelen wil de Scientology kerk iedereen de mogelijkheid geven om voor zichzelf de vraag à¢â‚¬Å“Wat is Scientologyà¢â‚¬ te beantwoorden.

In februari zullen er nog 2 kerken openen en verder zullen er in 2010 nog ten minste 12 andere kerken geopend worden in grote steden over de gehele wereld.