(Persbericht) Auteur Cateau van der Stoor is 27 jaar en geboren in het zuiden van Nederland. Na haar studie aan de Kunstacademie is zij op reis gegaan naar Azië en heeft zich sindsdien aan haar twee passies gewijd: reizen en schrijven. Dit resulteerde in haar debuutroman: Zus & zo.

Over hoe dit alles in zijn werk gaat, zegt Van der Stoor het volgende: ´Ik ben hele periodes aaneengesloten op reis en kom dan weer even een tijdje terug naar Nederland. Tijdens mijn reizen schrijf ik onder een andere naam reisartikelen en korte verhalen. Ik ben van jongs af aan een fervent lezeres geweest en ik heb altijd graag geschreven, en nu dacht ik: laat ik eens proberen om een roman te schrijven.‘˜
Zus & zo gaat over Anna, Caro en Frederique die zo verschillend zijn als zussen maar kunnen zijn. Ze groeien, mede dankzij hun drukke levens, steeds verder uit elkaar. Tot er een aantal ingrijpende gebeurtenissen plaatsvindt in hun levens en alles radicaal verandert. Opeens zijn ze voor het eerst in hun leven echt op elkaar aangewezen. Samen gaan ze vier maanden op reis door Zuidoost Azië. Het wordt een reis die hen niet alleen dichter bij elkaar brengt, maar die ook elk van hen moet helpen om hun ware bestemming en de liefde in hun leven te vinden.

Reiservaringen als decor

Met Zus & zo heeft Van der Stoor een verhaal willen schrijven over drie vrouwen die op een keerpunt in hun leven zijn aanbeland en het roer helemaal om moeten gooien. Alle vaste zekerheden zijn verdwenen, ze zijn aan de andere kant van de wereld en ze kunnen alleen nog maar op zichzelf en elkaar vertrouwen.
Op de vraag hoe autobiografisch het verhaal is, zegt Cateau: ´Het verhaal van de zussen is geheel en al verzonnen. Hun reiservaringen zijn van hen en niet van mij en dat geldt ook voor de verwikkelingen op het gebied van de liefde. Ik heb vrij weinig autobiografische elementen in het verhaal verwerkt. Wel heb ik in alle landen die zij aandoen, gereisd, zodat de beschrijving van die plekken wel 'echt' is, maar mijn eigen ervaringen dienen hier hooguit als decor voor de verzonnen verhaallijn.
In de toekomst wil de schrijfster nog meer gaan reizen en schrijven. Inmiddels werkt ze - na omzwervingen door Europa, Azië, Australië, Nieuw Zeeland en Amerika - aan haar tweede boek.

Zus & zo, liefdesroman
Auteur: Cateau van der Stoor
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978 90 8660 171 4
Omvang: 262 pagina‘˜s
Prijs: € 18,25

Het boek is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel