GEMERT, 8/3/2010 - Dit jaar is ReplaceDirect, de webwinkel met onderdelen en accessoires voor mobiele computerapparatuur, genomineerd in liefst twee categorieën van de Thuiswinkel Awards. Bij de nominatie voor de juryvakprijs neemt ReplaceDirect het op tegen bol.com, coolblue en score.nl. Om de publieksprijs te winnen dienen zo veel mogelijk mensen hun stem uit te brengen op ReplaceDirect.
Beide nominaties voor de 'Oscars' van webwinkelend Nederland betekenen een grote erkenning voor het Gemertse bedrijf, in 2003 opgericht door Erwin en Maikel Verstegen.

De Thuiswinkel-nominaties zijn te danken aan de tomeloze inzet van ReplaceDirect om van thuiswinkelen een eenvoudige à©n prettige bezigheid te maken. De klantenservice van ReplaceDirect staat hoog aangeschreven, evenals de productadvisering in de webshop: zelfs bezitters van mobiele apparatuur die werkelijk geen idee hebben welk type hun laptop heeft, laat staan hun accu, vinden bij ReplaceDirect binnen enkele stappen precies dà¡t product waarnaar ze zoeken.

Niet in het minst heeft de geheel nieuwe website van ReplaceDirect.nl bijgedragen aan de nominatie. Met op de achtergrond zowel een geheel nieuwe productdatabase als een nieuw platform heeft ReplaceDirect enorm veel nieuwe toepassingen zelf ontwikkeld. Deze functionaliteiten bestonden eenvoudigweg nog niet in de originele programmastructuur, die niet berekend was op een dergelijke, omvangrijke webwinkel.

Het resultaat is een overzichtelijke, aantrekkelijke webshop met talloze mogelijkheden om vanuit elke instappagina tot de gewenste artikelen te komen. Uiteindelijk belandt iedere klant op de pagina, waar alles draait om precies dà¡t apparaat dat de klant in bezit heeft. Gelijktijdig met de introductie van de nieuwe website heeft ReplaceDirect ook het assortiment geweldig uitgebreid. Het productgamma telt niet meer alleen essentiële apparaatonderdelen zoals accu's, adapters, beeldschermen en harddisks, ook 'funshopping' behoort sinds kort tot de mogelijkheden. Accessoires en toebehoren zoals laptoptassen, muizen, USB-sticks, luidsprekers en headsets verschijnen nu ook in het aanbod. Daarnaast richt ReplaceDirect.nl zich sinds kort ook op inktcartridges en toners voor printers. Dit is uiteraard een logische stap voor deze webshop die als specialist in à¡lle onderdelen voor computergerelateerde apparatuur te boek staat.

Natuurlijk hoopt ReplaceDirect op 25 maart tijdens het Thuiswinkel Awards Gala à©à©n van de twee of liefst beide prijzen in de wacht te slepen. Maar de nominaties op zich zijn al een prima prestatie voor dit jonge bedrijf.