(Persbericht) Veenendaal - Auteur Ellis Overbeek was volgens eigen zeggen ´nog niet helemaal klaar‘˜ met hoofdpersoon Kristel uit haar vorige roman Twee Gezichten. Dit resulteerde in een nieuwe liefdesroman van haar hand: Kwaad bloed.

´Ik wilde graag een beeld van Kristels leven op Kreta krijgen. Dat heb ik nu en daarom zal zij in mijn volgende boeken niet meer terugkeren.‘˜
Kreta is als een tweede thuis voor Overbeek. 22 jaar geleden kwam ze er voor het eerst en vanaf die tijd ging ze meestal een week per jaar terug.
´Sinds we er een eigen huisje hebben, zijn dat heel wat meer weken per jaar geworden‘˜, vertelt ze opgetogen. ´De natuur, rust, zon, het licht, de mensen: mijn hartje gaat iedere keer weer open. Op het moment, met alle reuring in Griekenland, misschien niet echt te begrijpen, maar op de eilanden gaat het er gelukkig een stuk rustiger aan toe dan op het vasteland. Ik hoop wel dat er snel duidelijkheid zal komen voor de mensen daar.‘˜
Ook Kristel uit Kwaad Bloed heeft het gevoel - na ruim een jaar samen met Alex op het eiland te wonen - er helemaal thuis te zijn. Maar juist als ze denkt de rust te hebben gevonden en het verleden definitief achter zich te hebben gelaten, komt er een zorgwekkende brief uit Nederland. Verder baart het onaangekondigde vertrek van Milly, een rijke Engelse dame aan wie zij en Alex een stuk grond hebben verkocht, ernstige zorgen. Waarom zou deze vrouw er ineens vandoor gaan, terwijl juist nu haar nieuwe woning wordt gebouwd?

Grafisch ontwerpster, tekstschrijfster en binnenhuisarchitecte

Van huis uit is Overbeek grafisch ontwerpster en tekstschrijfster, maar ze vindt het ´t allerleukste om een boek te schrijven.
´Wat is er nu heerlijker dan je fantasie te laten spreken? Ik vind het zelfs vaak veel moeilijker om een bondige, zakelijke tekst te schrijven dan een heel verhaal. Ik heb dan ook, als het werk het toelaat, een tot twee dagen in de week als schrijfdag ingepland. Dan gaat het antwoordapparaat erop en bekijk ik alleen een paar keer per dag mijn mail. Heerlijk. Een hele dag helemaal in mijn eigen wereld.‘˜
Naast al haar drukke werkzaamheden is Overbeek ook nog eens binnenhuisarchitecte. Deze kant van haar is een beetje terug te vinden in Alex, een andere hoofdpersoon in Kwaad Bloed. Als architect heeft hij een voorliefde voor een natuurlijke bouwstijl om zijn huizen op te laten gaan in hun omgeving. Waarmee maar weer eens is bevestigd, dat schrijvers vaak een stukje van hun eigen leven en hun ervaringen in hun boeken verwerken.

De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 19 november vanaf 20.30 uur in De Grote Catacomben, Oude Gracht 219, Utrecht.

Kwaad bloed, liefdesroman
Auteur: Ellis Overbeek
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978 90 8660 163 9
Omvang: 352 pag.
Prijs: € 18,95

Het boek is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel