PERSBERICHT

Robuuste kabelmanager met grote, metalen ringen

Uitbreiding van R&M Cable Management System voor snelle, betrouwbare montage.

Nieuwegein, mei 2009 Reichle & De-Massari AG (R&M), de Zwitserse producent van netwerkbekabeling, heeft het R&M Cable Management System voor racks en patchpanels uitgebreid met speciaal ontworpen à¢â‚¬à…“Die-Cast metalen rangeerogen. Daarmee kunnen ook de grootste hoeveelheden patchkabels in kasten eenvoudig en overzichtelijk langs de juiste route worden gevoerd.

Kabelbundels nemen voortdurend toe in dikte en gewicht, zeker als er gebruik wordt gemaakt van 10 Gigabit Cat 6A patchkabels. Netwerkbeheer wordt daardoor steeds complexer, maar zou eigenlijk snel, eenvoudig en flexibel moeten zijn. Maar dan wel zonder de kans op trillen, buigen of knikken van de patchkabels. Precies die vereisten zijn de basis van het ontwerp van deze nieuwe kabelgeleiders in het R&M Cable Management System. Ze maken het systeem tot een veelzijdige, snel te installeren alles-in-à©à©n oplossing voor distributie-omgevingen in datanetwerken en datacenters van elke omvang.

De kabelgeleiders zijn verkrijgbaar met ringen van 70 of 90 mm, zodat altijd de juiste buigradius kan worden gerealiseerd. Het platte ontwerp met groot draagoppervlak zorgen voor minimale trekbelasting en druk en maken een krachtenvrije montage gemakkelijk. Afzonderlijke patchkabels kunnen via een opening in de ring worden toegevoegd. De betrouwbaarheid en veiligheid van verbindingen is zo gewaarborgd in iedere fase van de bekabelingswerkzaamheden.

De nieuwe metalen componenten vullen de al langer met succes toegepaste kunststofringen aan; ze kunnen dan ook in iedere combinatie gelijktijdig worden toegepast. De ringen worden in à©à©n snelle beweging in de kabelgeleidingsplaten geklikt. Zodra het verbindingsclipje is vastgeklikt, worden de ringen met veerkracht gefixeerd. Optioneel kunnen ze bovendien met een schroefverbinding worden geborgd.

De componenten voor horizontaal en verticaal kabelmanagement hebben dezelfde rangeerogen. Tussen de patchpanels kunnen enkele (1HE) of dubbele modules (2HE) worden gemonteerd. Voor verticale montage zijn er metalen platen met een, twee of drie ringen. De versie met à©à©n ring is specifiek ontworpen voor het nieuwe R&M Angled Panel, een geknikt 24-poorts/1HE patchpanel.

Duurzame oplossing
Samen met het R&Mfreenet modulaire bekabelingssysteem is het nu opnieuw uitgebreide R&M Cable Management System een belangrijke factor in de toekomstige ontwikkelingen rond datanetwerken en centers. Het R&M Cable Management System waarborgt langdurige ondersteuning van bekabelingsprojecten, waarbij de toepassingen kunnen variëren van een migratie naar 10 Gigabit Ethernet of het comprimeren van de infrastructuur tot en met een optimalisatieproces van het totale netwerkmanagement. Het systeem laat zich daarbij moeiteloos integreren in alle bestaande R&M distributiesystemen.

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) is een Zwitserse ontwikkelaar en producent van bekabelinginfrastructuren. Het bedrijf is in 140 landen actief en levert daar complete bekabelingsystemen voor kantoren, woningen, telecombedrijven en industriële toepassingen, die door erkende installateurs worden gemonteerd en gecertificeerd. Met een omzet van SFr 247 miljoen in 2008 en wereldwijd meer dan 650 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland.
Meer informatie is te vinden op: http://www.rdm.com of http://www.rdm.com/bnl

Voor meer informatie
Reichle & De-Massari
Gert-Jan Roozeboom, Sales Consultant Engineer
Telefoon 06 13 44 4794
e-mail: [email protected]
NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Presscom
Madeleine Kok
Telefoon: 030 6051415
e-mail: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular