(Persbericht) Son, 24 mei 2011: Komt u bedrijfscontinuïteit in gevaar door de nieuwe vulkaanuitbarsting in IJsland? De annulering van de eerste vluchten naar Noord Engeland en Schotland heeft wellicht zakelijke gevolgen voor u en uw organisatie. Door de aswolk van vorig jaar ondervond een derde van de MKB bedrijven direct of indirect hinder van het vliegverbod.

Verschillende invloeden en calamiteiten van buitenaf kunnen een negatieve impact hebben op de bedrijfsprocessen en uw bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen. Hierbij kan gedacht worden aan pandemie uitbraken, brand, natuurrampen, terroristische aanslagen etc.. Deze invloeden van buitenaf zijn veelal niet van te voren te voorspellen en niet controleerbaar of beheersbaar. Als gevolg van dit soort rampen kunnen bedrijfsprocessen en communicatielijnen onderbroken worden en kan het voorkomen dat werknemers niet in staat zijn om hun werk uit te voeren.

Om de bedrijfsvoering en -continuïteit te waarborgen, zelfs in het geval van een ramp, dient een uitwijkscenario beschikbaar te zijn. Deze moet het mogelijk maken om werkzaamheden uit te kunnen blijven voeren vanaf iedere willekeurige locatie en op elk gewenst moment.

HOB, dienstverlener en ICT partner, geeft aan dat locatie en tijdstip tegenwoordig absoluut geen belemmering meer mogen zijn in het internationale bedrijfsleven. Met de HOBLink oplossingen kunnen medewerkers te allen tijde veilige toegang verkrijgen tot het bedrijfsnetwerk: à¢â‚¬Å“Your Office Anywhere, Anytime, Anyhowà¢â‚¬.

De HOB oplossingen sluiten bovendien perfect aan op een volledige integratie van alle communicatiemiddelen (Unified Communications). De interne en externe communicatie en de samenwerking wordt hierbij in sterke mate verbeterd en geoptimaliseerd. Ook al zit u aan de andere kant van de wereld, u kunt samenwerken en communiceren alsof u gewoon in uw kantoor zit. De nieuwe vulkaanuitbarsting hoeft dus geen belemmering te zijn voor de bedrijfscontinuïteit van u en uw organisatie.

________________________________________

Over HOB:
HOB The Secure Access Company te Son (Eindhoven) is een zelfstandig onderdeel van de software ontwikkelaar en netwerkservice provider HOB GmbH & Co., een onderdeel van de Brandstà¤tter Group Germany. HOB GmbH & Co is een software developer en ontwikkelt innovatieve softwarematige connectivity en security oplossingen. HOB biedt innovatieve oplossingen op het gebied van server based computing, secure remote access, VoIP en virtualisatie. HOB heeft vestigingen in Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, Frankrijk, Malta en Mexico.

HOB is gevestigd op bedrijventerrein Ekkersrijt, te Son (KvK 17113464), meer informatie is te vinden op www.hob.nl.