Op zaterdag 17 november zendt omroep MVS de documentaire 7 YEARS uit. De film gaat over problemen die homoseksuelen ondervinden in Kenia.
Op zaterdag 17 november zendt omroep MVS de documentaire 7 YEARS uit. De film gaat over problemen die homoseksuelen ondervinden in Kenia. Homoseksualiteit is niet aan grenzen gebonden. Het is een feit waar elke samenleving mee om moet gaan. Ondanks de snelle economische groei van Kenia wordt het land sterk beïnvloed door religieuze en neokoloniale waarden. Ook de nog steeds sterk aanwezige stammencultuur speelt een rol in de publieke opinie ten opzichte van homo’s en lesbiennes. De laatst veroordeelde homoseksueel verdween voor 7 jaar de gevangenis in.

7 YEARS exploreert de achtergrond van de vijandigheid jegens homoseksuelen en laat zien hoe zij proberen een normaal leven te leiden. Het vinden van een baan, omgaan met de familie, uitgaan en liefde en seks zijn zaken waar Keniase homoseksuelen dagelijks problemen mee ondervinden. Van een pastoor tot een mannelijk prostituee, 7 YEARS geeft een stem aan een groep mensen die zich normaal stilhoud.

7 YEARS is gemaakt door de jonge filmmaker Bram Vergeer. Bram is momenteel bezig met het oprichten van Stichting InsideOut, een organisatie die verschillende filmprojecten zal gaan opzetten in landen die normaal eenzijdig worden belicht in de media. Meer informatie is te vinden op www.stichtinginsideout.nl. Het project 7 YEARS is gesponsord door NCDO, Hivos en Youth Incentives. De film zal ook te zien zijn op Docs for Sale, een onderdeel van het IDFA.

De film 7 years zal worden uigezonden op zaterdag 17 november om 20.00 uur via omroep MVS. Zij zenden uit via de lokale zender SALTO A1 die is te zien in de gehele regio Amsterdam. MVS is de enige omroep in Nederland die zich specifiek richt om het homo, lesbische en biseksuele publiek.

Meer informatie:

Persbericht:        http://www.mvs.nl/televisie/7years/ .
Genre :         Documentaire
Duur:             26 minuten
Gemaakt door:     Bram Vergeer
Taal:             Engels
Ondertitels:         Nederlands
Jaar:             2007
Geluid:         Stereo
Beeld:             16:9 Widescreen
Trailer:        www.youtube.com/bramvergeer