United Momentum Group heeft, onder leiding van M. van Rheenen, een project ingekocht in Turkije. Het is een project waarbij zij niet afhankelijk zijn van marktontwikkelingen voor het behalen van rendement, maar waarbij de winst al in de inkoop ligt. De naam van het project is het Lavender Resort en ligt in Avsallar, naast Alanya, aan de Turkse Rivièra. Momentum heeft het project zeer gunstig kunnen inkopen, waardoor zij samen met hun relaties een goed rendement kunnen behalen. Het betreft 84 appartementen met een totale verkoopwaarde van circa 8 miljoen euro. Met kantoren zowel in Amsterdam als in Alanya, zal Momentum Real Estate de verkoop grotendeels op zich nemen. Bij de financiering van de aankoop en de bouw van het project is ook Momentum Invest ingezet.

United Momentum Group is een investeringsmaatschappij met als missie: “Samen met onze relaties direct bij de bron inkopen, dus zonder onnodige tussenschakels”. Dit levert goede rendementen op, zowel voor de investeerders als voor de organisatie zelf. Het Lavender Resort is hier een goed voorbeeld van.

Het Lavender Resort is een project dat bestaat uit drie gebouwen met in totaal 84 woningen in acht variaties van circa 120 m2 tot 201 m2. Van ruime appartementen tot luxe penthouses met magnifiek uitzicht. Het resort staat in een zeer groene, rustige omgeving. Het privé-resort biedt diverse ontspannings- en sportmogelijkheden. Er is een ruim zwembad, een fitnessruimte, een tennisbaan, een BBQ-terras en een ontspannende sauna. Voor de kinderen is er een speeltuin en een zwembad met glijbanen en een apart kindergedeelte.

Turkije is de afgelopen jaren één van de populairste internationale vakantie-bestemmingen geworden voor Europeanen en is een aantrekkelijke investering voor kopers die willen profiteren van de nog steeds groeiende en in sommige gevallen (Avsallar) opkomende gebieden. Ook toetreding tot de EU behoort zeker nog tot de mogelijkheden in de komende tien jaar.

Avsallar is een gemoedelijk badplaatsje aan de Turkse Rivièra waar op dit moment nog weinig wordt gebouwd in verhouding tot andere plaatsen in de buurt. Avsallar kent veel ongerepte natuur en heeft een adembenemende kuststrook met prachtige zandstranden die tot de beste van de Turkse Rivièra behoren, aangezien het fijn zand is en geleidelijk in zee afloopt. De badplaats blijft ook in de wintermaanden levendig, maar is niet gericht op grootschalig toerisme, zoals Alanya. 

In tegenstelling tot veel andere projectontwikkelaars werkt UMG met een succesvol Nederlands bouwmanagement met jarenlange ervaring. Deze is continue aanwezig en zal het hele bouwtraject in Avsallar zelf begeleiden. De bouw van het Lavender Resort is inmiddels in volle gang. United Momentum Group verwacht dat de ruwbouw rond februari 2008 gereed zal zijn en streeft ernaar het gehele project voor eind 2008 op te leveren. De directeur van Momentum, Martijn van Rheenen, heeft het volste vertrouwen in het project: “Door de hoge kwaliteit die wij kunnen leveren en de scherpe prijs twijfelen wij er niet aan dat wij dit project middels onze Real Estate afdeling snel zullen uitverkopen. Naast het feit dat wij de bouw uit eigen middelen zullen financieren hebben zich vanuit ons eigen netwerk inmiddels al weer nieuwe kopers aangemeld”.

Voor meer informatie over investeringsprojecten van Momentum of over het Lavender Resort, neemt u contact op met United Momentum Group. Telefoonnummer: 020-31 21 911. Of kijk op http://www.umgroup.nl of op www.lavenderresort.com. Ook kunt u (vanaf september 2007) een informatiebijeenkomst bijwonen in de Momentum Expo in Amsterdam.

bron:UMG