(Persbericht) Onlangs heeft Benschop b.v. het ontwerp en de realisatie van de verbouw van het monumentale kerkgebouw in Gorinchem tot retailbestemming met succes afgesloten. Van Zuilen mode heeft de kerk met de bijgebouwen, alsook een tussengelegen herenmodewinkel, toegevoegd aan zijn bestaande damesmode winkel. Tevens is in samenwerking met van Assem schoenen een volwaardige schoenenwinkel aan dit unieke retail concept toegevoegd.

De kerk en de bijgebouwen, waar de herenmodecollectie wordt gepresenteerd, zijn volledig gestript waardoor het ronde getoogde plafond, het metselwerk en de fraaie kapconstructie op de kostuumafdeling weer zichtbaar zijn. Zowel in vormgeving als in het materiaalgebruik zijn sterke contrasten aangebracht tussen oud en nieuw. De vormgeving van het meubilair is strak en ingetogen, uitgevoerd in zwart geolied eiken gecombineerd met warmgewalst onbewerkt staal en Corian. Voor de basisverlichting is gebruik gemaakt van industriële lampen uit voormalig Oost Duitsland. Een uitzondering zijn de pasruimtes. Hier zijn antieke drie en een halve meter hoge Belgische kloosterdeuren hergebruikt die toegang geven tot de paskamers.

In à©à©n van de voormalige bijgebouwen is de schoenenwinkel gesitueerd. Ook deze ruimte kenmerkt zich door contrasten met name in het materiaalgebruik, zo is à©à©n wand geheel schoongebikt en is het meubilair uitgevoerd in gezandstraald eikenhout, staalplaat en glas. Door de hele winkel heen zijn ´patchwork‘˜ carpetten gebruikt.

Vanwege de beperkte hoogte zijn in de Uno Due winkel de installaties in het zicht gehouden. Het meubilair voor deze ruimte kenmerkt zich door het gebruik van wit geschilderde kraaldelen gecombineerd met zwart geschilderde geruite antislip staalplaten.

De damesmode winkel die Benschop zo‘˜n tien jaar terug heeft gerealiseerd kon met een paar relatief eenvoudige ingrepen weer helemaal up to date worden gemaakt. Dit heeft o.a. geresulteerd in een tweetal luxe pasruimtes, een opvallende hoogglans witte à¢â‚¬Å“barà¢â‚¬op de eerste etage en bij de entree een vier en een half meter hoog presentatiemeubel.

Door zorgvuldig om te gaan met de historische waarde van de kerk, de bijgebouwen en de ontsluiting van de diverse winkelgebieden is een uniek retailconcept gerealiseerd.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie en foto‘˜s kunt u contact opnemen met:
Mevr. L. Kolster
T.: 073 6466207
E.: [email protected]
W.: www.benschop.nl