Fair Mundo Travel biedt een unieke reis aan naar Namibië, waarin bushcraft en survival vaardigheden centraal staan. In Bushmenland gaat u met San-jagers het bushveld in. U gaat samen met hen jagen met pijl en boog, op zoek naar voedsel en water en vuur maken. U leert over medicinale planten en over gif dat gebruik wordt op de speerpunten.

Met een comfortabele 4WD rijdt u naar het afgelegen Bushmanland in het noordoosten van Namibië. De eerste twee nachten verblijft u in een safaritent met comfortabele bedden en en-suite badkamer. Tijdens deze dagen leert u de vaardigheden die nodig zijn om te overleven in de Afrikaanse bush. Daarna gaat u met de San en een gids voor twee dagen het veld in. Nabij een waterpoel wordt een kleine tent opgezet en vanuit hier gaat u op expeditie. Na drie nachten/twee dagen keert u terug naar het hoofdcamp, waar u nog een nacht verblijft.

Het hoofdcamp grenst aan een dorp van de Ju/'hoansi (een specifieke groep binnen het San-volk). Het dorp heeft de naam //Nhoq'ma. Het camp is eigendom van de //Nhoq'ma community en de activiteiten die worden georganiseerd laten u kennismaken met hun cultuur, tradities en levenswijze. Het Nyae Nyae Conservancy is een van de weinige plekken in Zuidelijk Afrika waar op traditionele wijze gejaagd mag worden. Dit betekent dat er geen gebruik mag worden gemaakt van nylondraad, honden, paarden en geweren.

De komende vijf dagen vergezelt u samen met een gids de Ju/'hoansi jagers in het veld. U bezoekt verschillende gebieden en draait zoveel mogelijk mee in de routine van de jagers. De jagers gebruiken verschillende technieken. Ze hebben ingenieuze vallen ontwikkeld om duikers of steenbokken te vangen en gebruiken puntige stokken om op hazen te jagen. Deze stokken worden ook gebruikt om honing in bomen te vinden. In tijd van droogte verzamelen de Ju/'hoansi noten onder Mangetti-bomen, die een welkome afwisseling vormen op de maïspap. De jagers speuren ondergrondse knollen en bollen op, die voorzien in het, in deze regio zo kostbare, vocht. Ook vinden zij planten voor medicinaal gebruik, zoals Violet Bush (smeersel met name tegen spierpijn), Devil's Claw (tegen koorts) en Hoodia Gordonii (eetlust remmend).

Deze reis kan al met twee personen worden geboekt. Ook is het mogelijk de bushcraft-reis te maken met een kleine groep vrienden of medewerkers.

Fair Mundo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in verantwoorde, duurzame reizen naar Zuidelijk Afrika. Elke klant draagt bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Deze bushcraft-reis draagt onder andere bij omdat de Ju/´hoansi met de inkomsten van de activiteiten en van de accommodatie voedsel kopen dat hun natuurlijke omgeving niet biedt. Zonder dit kleinschalige toerisme zou deze gemeenschap het land van hun voorouders hebben moeten verlaten.

Meer informatie over de bushcraft-reis:
www.fairmundotravel.nl/voorbeeldreizen/namibie/fly-drive/bushcraft-survival-san-bushmen.html
Meer informatie over de verantwoorde en duurzame reizen van Fair Mundo Travel:
www.fairmundotravel.nl/over/verantwoorde-duurzame-reizen.html

Fair Mundo Travel is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular