DBV Verzekeringen verlaagt kosten door outsourcing administratie overlijdensrisicoverzekeringen en overgenomen pensioenportefeuilles

Uniserv, outsourcingpartner op het gebied van levensverzekeringsadministraties, breidt de samenwerking met DBV Verzekeringen uit. DBV Verzekeringen is een gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij voor levensverzekeringen, pensioenen, beleggingen en hypotheken voor particuliere en zakelijke klanten. Naast de volledig geautomatiseerde levensverzekeringsadministratie voor het DBV-label EuropeLife en de Universal Life-portefeuille, verzorgt Uniserv nu ook de administratie van de overlijdensrisicoverzekeringen en de door DBV van pensioenfondsen overgenomen pensioenportefeuilles. Voor het eerste kwartaal van dit jaar staan ook de lijfrente- en koopsomverzekeringen op de planning.

Door gebruik te maken van de reeds operationele systemen en de gedeelde infrastructuur voor zowel de polisadministratie als de financiële processen zoals incasso, excasso en de bruto/netto lijfrenteberekeningen, zullen de kosten per polis aanzienlijk verlaagd worden.

Rik Douwes, directeur van Uniserv: “Deze samenwerking heeft zowel voor DBV als voor ons grote voordelen. Wij kunnen door dit project en de omvang van DBV een belangrijks stap zetten in onze groei. Daarnaast kunnen wij ons ontwikkelen van leverancier van polisadministraties naar een professionele outsourcingsrelatie.”

Jos Schoen, CFO van DBV Verzekeringen: “Met de realisatie van het project wordt de volgende stap in onze  samenwerking gezet. Met de gestandaardiseerde oplossingen van Uniserv kunnen wij onze beheer- en onderhoudskosten sterk verlagen. Wij zien dit project dan ook als een absolute win-win situatie.”

-----------------------

Over Uniserv
Uniserv stelt als ervaren outsourcingpartner opdrachtgevers in staat om alle vormen van levensverzekeringen en beschikbare premie-pensioenen via internet te verkopen en te administreren. Uniserv ontwikkelde applicaties en diensten waarmee organisaties hun performance kunnen verbeteren. Het uitbesteden van de levensverzekeringsadministratie levert zowel kleine als (middel-) grote partijen, zoals verzekeringsmaatschappijen, intermediairorganisaties en pensioenfondsen, schaalvoordelen op. De oplossingen van Uniserv zorgen voor een betere beheersbaarheid en voorspelbaarheid van kosten en een eenvoudiger beheer van processen en technologie. De applicaties zijn generiek van opzet en kunnen door meerdere partijen op afstand worden gebruikt.
Daarnaast biedt Uniserv haar opdrachtgevers consultancydiensten op het gebied van procesoptimalisatie en de inrichting van verzekeringsadministraties. Meer informatie: www.uniserv.nl.

Over DBV Verzekeringen
DBV Verzekeringen ontwikkelt succesvolle verzekeringsproducten die aansluiten op de wensen van onze klanten en inspelen op de ontwikkelingen in de markt. DBV biedt particulieren en bedrijven flexibele levensverzekeringen, beleggingen, pensioenen en hypotheken. Variërend van verzekeringen met een gegarandeerd rendement tot onderscheidende combinaties van verzekeren en beleggen. Daarnaast onderscheiden wij ons door een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding en een snelle en accurate behandeling van offertes, aanvragen en mutaties. DBV is een cliëntgerichte organisatie met heldere lijnen en een open karakter. In het belang van een persoonlijke dienstverlening werken wij nauw samen met professionele intermediairs. DBV Verzekeringen is een onafhankelijke, betrouwbare financiële dienstverlener die opereert als een zelfstandige verzekeraar onder eigen naam binnen SNS REAAL. Meer informatie: www.dbv.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Leonie Bosman-Schouwenaar
Telefoon: 035 582 27 30
Email: [email protected]