(Persbericht)
Xebia geeft gastcolleges in Agile

Hilversum, 24 januari 2011 Maurits Rijk van Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, heeft een gastcollege gegeven aan ongeveer 25 tweedejaars studenten en een vijftal promovendi aan de Universiteit Leiden. Dit gebeurde op uitnodiging van Michel Chaudron, Programme Director van de studie ´ICT in Business‘˜. Als onderdeel van het vak ´Software Engineering‘˜ heeft Maurits de studenten in een twee uur durend college uitgelegd hoe Agile Software Development werkt en hoe zich dat verhoudt tot de klassieke waterval methodiek.

Halverwege het college mochten de studenten het tot dan toe geleerde in de praktijk brengen aan de hand van een simulatie waarbij drie iteraties in Scrum werden nagebootst. In een half uur tijd hebben zij zelf ervaren dat zowel de betrouwbaarheid van hun schatting als hun productiviteit sterk toenamen. De studenten waren dan ook zeer te spreken over de Agile ontwikkelmethode en waren van mening dat dit een zeer effectieve wijze is om software te ontwikkelen.

à¢â‚¬Å“Er is een continue vraag naar technisch geschoolde mensenà¢â‚¬, aldus Michel Chaudron. à¢â‚¬Å“Zowel in onderzoek als onderwijs werken wij nauw samen met bedrijven. Xebia is een autoriteit op het gebied van Agile en door goede praktijkvoorbeelden kunnen wij onze studenten een realistisch beeld geven van de markt waarin in zij straks werkzaam zullen zijn. We hebben ieder jaar enkele gastcolleges van experts uit de praktijk. Het college over Agile was een groot succes en ik zou dit gastcollege graag terug zien komen.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Ik was zeer verheugd met de uitnodiging een gastcollege te mogen geven op de Universiteit Leidenà¢â‚¬, aldus Maurits Rijk. à¢â‚¬Å“Dit laat namelijk zien dat Agile wordt erkend als bewezen ontwikkelmethode en dat de universiteit de meerwaarde van deze iteratieve manier van ontwikkelen inziet. De studenten van nu zijn de ontwikkelaars van morgen en hen in een vroeg stadium in aanraking laten komen met de Agile ontwikkelmethode zal in de toekomst zijn vruchten afwerpen. De 25 toekomstige ICT'ers hebben in ieder geval geleerd dat software ontwikkeling draait om samenwerking en het creëren van toegevoegde waarde voor de klant, niet om het 'over de muur gooien' van (papieren) tussenresultaten.à¢â‚¬

Agile is een effectieve en flexibele methode die uitgaat van een iteratief ontwikkelproces, waarbij de betrokkenheid van ontwikkelaars en gebruikers groot is. De methode focust zich op realisatie van waarde. Hiermee verkort het de time-to-market, verlaagt het de kosten en maakt deze beter beheersbaar.

---------------------------------

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zweden, VS en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderdvijftig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 5822730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035-538 1921
[email protected]