Almere, 3 oktober 2007 – USG Capacity, het bureau voor werving & selectie en interim-management op het gebied van marketing en communicatie gaat een meerjarig sponsorschap aan met Logeion, vereniging voor communicatie, om de krachten op het gebied van communicatie van beide organisaties te bundelen.
Binnen de samenwerking staat professionalisering van het communicatievakgebied hoog in het vaandel. Logeion en USG Capacity hebben in dat kader afspraken gemaakt over het bevorderen van interactie en kennisuitwisseling tussen verschillende communicatiedisciplines, branches en sectoren. Een ander speerpunt van de overeenkomst is dat USG Capacity de verkiezing Communicatieman/vrouw van het Jaar mede mogelijk zal maken. Paul Kwakkenbos, penningmeester en bestuurslid van Logeion, vertelt: “We zijn bijzonder verheugd met de ondersteuning van USG Capacity. Het typeert zowel de groei van het communicatievak als dat van Logeion. Daarnaast bevestigt het de toegenomen gezamenlijke inzet om meer bekendheid en inhoud te geven aan het vakgebied. Wij verwachten dat onze samenwerking zal leiden tot een nog sterkere profilering van de beroepsgroep en een stimulans zal zijn voor vernieuwing. Tevens krijgen wij door deze samenwerking de mogelijkheid om meer te betekenen voor onze leden.”

“De samenwerking met Logeion heeft voor ons veel toegevoegde waarde vanwege de brede algemene kennis en ervaring die de vereniging heeft op het vakgebied communicatie”, aldus Katinka Habermehl- Reuling, algemeen directeur van USG Capacity. “Als specialist op het gebied van bemiddeling van communicatieprofessionals voelen wij ons zeer betrokken bij de branche. Wij vinden het belangrijk dat deze zich continu blijft ontwikkelen. Door onze expertises te combineren, wordt het mogelijk om het vakgebied communicatie naar een hoger niveau te brengen.”

 

----------------------- Over LogeionLogeion, vereniging voor communicatie is op 1 januari 2006 voortgekomen uit de Vereniging voor Overheidscommunicatie (VVO) en de Beroepsvereniging voor Communicatie (BvC). Daarmee zijn de communicatiedisciplines bij overheid, bedrijfsleven, onderwijs en consultancy op één platform verenigd. De vereniging telt inmiddels meer dan 2500 leden. De missie van Logeion is een sterkere professionalisering en profilering van de beroepsgroep. Dat wil zij bereiken door interactie en kennisuitwisseling te bevorderen tussen de verschillende communicatiedisciplines, branches en sectoren. Logeion is er voor iedereen die werkt in het bedrijfsleven, bij de overheid, de non-profitsector, het onderwijs of adviesbureaus, en voor studenten in het vakgebied. Meer informatie is te vinden op www.logeion.nl.  Over USG CapacityUSG Capacity is sinds 1991 het bureau voor werving & selectie en interim-management voor marketing- en communicatieprofessionals. USG Capacity richt zich op professionals met minimaal hbo-niveau en 3 jaar relevante werkervaring. De kracht van USG Capacity komt voort uit de persoonlijke kwaliteiten en betrokkenheid van de consultants, de individuele aanpak en de sterke marktfocus. De diensten van USG Capacity gaan verder dan alleen het invullen van vacatures. Zo informeert zij kandidaten en opdrachtgevers over de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt op het gebied van marketing en communicatie. USG Capacity heeft een landelijke spreiding van 9 kantoren in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Meer informatie is te vinden op www.usgcapacity.nl. USG Capacity is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming USG People N.V., tweede speler in Nederland en vijfde speler in Europa op het gebied van flexibele arbeid.  Meer informatie: Marcommit PRMonique VisserTel. 035-5822730 / 06-46182796E-mail: [email protected]