Met 2072 unieke stemmen is schrijfster Usha Marhe door Sanoja Entertainment Magazine (SEM) en haar lezers verkozen tot de Hindoestaan van het jaar 2007. Op de website www.hindoestaanvanhetjaar.nl hebben tussen 1 en 10 januari 2008 4298 bezoekers hun stem uitgebracht op totaal 8 nominaties als o.a zanger Berry Damri en Europees Kampioen Braziliaanse Jiu Jitsu, Yasmin Sewgobind.
De Amsterdamse Usha Marhe presenteerde afgelopen zomer in Paramaribo haar boek Dulari - De weg van mijn naam. Het boek en de auteur werden buitengewoon goed ontvangen in Suriname en Nederland. In hetzelfde jaar is haar eerste korte verhaal Dilemma’s gepubliceerd in de verhalenbundel Waarover We Niet Moeten Praten. Met haar eerste non-fictie boek Tapu Sjén/ Bedek Je Schande - Surinamers en Incest (1996) doorbrak ze een taboe door als eerste Surinaams-Hindoestaanse vrouw over (haar eigen) incest-ervaringen te schrijven. Zaterdag 19 januari staat ze tijdens een Surinaams programma over tradities, taboes en (bij)geloof op het internationaal literatuurfestival Winternachten te Den Haag.
 
Sanoja Entertainment Magazine (www.sanoja.nl), een uitgave van Sanoja Networks organiseerde deze verkiezing voor de 2e keer met als doel de zichtbaarheid van talentvolle Nederlanders van Indiase afkomst te vergroten en een bescheiden erkenning te bieden voor uitzonderlijke prestaties in de kunst, cultuur en sport.