DEVENTER, 2 juni 2009 - Kinderen hoeven vanaf nu nooit meer onbeschermd aan zonlicht bloot te staan. De nieuwe webwinkel Retrokids [www.retrokids.nl] biedt als eerste kinderkledingwinkel in Nederland de UV-beschermende badkleding van het hippe Deense merk Mala aan.

De zomervakantie staat weer voor de deur. Kinderen zwemmen en ravotten in de zon. Maar behalve dat de zon lekker is en de aanmaak van vitamine D stimuleert wat goed is voor de groei van de botten schuilt in een teveel aan zon ook een gevaar. Hoe vaker een kind verbrandt, hoe groter de kans op huidkanker op latere leeftijd. Daar heeft het Deense kinderkledingmerk Mala iets op gevonden. In samenwerking met de Deense kankerbestrijding heeft het kinderkledingmerk een speciale UV-werende badkledinglijn ontworpen.

Pijnlijk
´De zon is leuk en we kunnen niet zonder. Maar de gevaren van te veel UV-straling worden, ook in Nederland, steeds pijnlijker duidelijk´, zegt Anouk Diamant, oprichtster van Retrokids, de Nederlandse leverancier van Mala. Diamant (31), die als kind zelf aan kanker leed, is zich zeer bewust van de hedendaagse gezondheidsrisico´s. ´Huidkanker komt steeds vaker voor. Kinderen zijn te jong om zichzelf te beschermen en moeten daar ook helemaal niet mee bezig zijn. Het wordt tijd dat de ernst van de situatie tot ouders doordringt.´

Supertrendy à©n beschermend
Europa loopt als het gaat om de bescherming van kinderen tegen de zon behoorlijk achter op Australië en Nieuw-Zeeland, waar je nauwelijks nog kinderen zà³nder UV-beschermende badkleding ziet. De badkleding van Mala beschermt tegen verbranding door de zon en heeft dezelfde werking als een goede zonnebrandcrà¨me. ´Het verschil is dat je je kinderen niet steeds hoeft te smeren à©n dat je gegarandeerd de hoogste beschermingsfactor hebt, ook in het water.´
Volgens Diamant is het leuke van de Mala-collectie dat het design van deze badkledinglijn evenals de andere kleding van Mala ´supertrendy´ is. ´Vanaf nu gaan hip en veilig hand in hand!´ Retrokids levert niet alleen complete ´body suits´ van Mala, maar ook bikini´s à©n zwembroeken!

Retrokids
Retrokids is ook leverancier van diverse andere ´retro´ baby- en kinderkledingmerken, waaronder Plastisock, Snoffs Design en Skummis (alle uit Zweden). In de herfst komen daar enkele interessante vernieuwende merken bij. ´We zijn continu op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in deze branche. Bovendien leveren we alleen merken die milieubewust produceren en het duurzame ecotex-label voeren´, zegt Diamant. Met andere woorden: de kleding is ´eerlijk´ vervaardigd.

Huidkanker
KWF Kankerbestrijding is deze maand een grootscheepse campagne begonnen om ouders en kinderen bewust te maken van de gevaren van de zon. Daarbij zet de organisatie onder meer zogenoemde smeerstations in, speciale plekken waar kinderen zich tijdens schooltijd kunnen insmeren met zonnebrandcrà¨me. De laatste jaren richt KWF Kankerbestrijding zich expliciet op kinderen en hun ouders of verzorgers met de zoncampagne 'Te veel zon is niet gezond'.

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Huidkanker wordt naar schatting bij zo'n 36.000 mensen per jaar vastgesteld. Bij 90 procent van de mensen met huidkanker is er een direct verband met overmatige blootstelling aan ultraviolette straling. (bron: KWF Kankerbestrijding)

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular