(Persbericht) Uitkeringsinstantie UWV is van mening dat veel werkloze 45-plussers te weinig kaas hebben gegeten van het solliciteren via netwerksites zoals LinkedIn. Er staat ongeveer 490.000 werkzoekenden ingeschreven bij het UWV en bijna de helft hiervan is 45 jaar of ouder. Deze groep is vaak langdurig in dienst geweest bij à©à©n werkgever en is daarom niet mee gegaan met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Netwerksites zijn steeds populairder onder werkgevers als bron voor nieuw personeel. Het is dan ook van groot belang dat de 45-plussers weten hoe ze dit goed kunnen gebruiken. Om de werkzoekende 45-plussers de fijne kneepjes van het solliciteren via netwerksites bij te brengen, gaat het UWV workshops geven door heel Nederland. Hiermee hoopt het UWV de 45-plussers beter bekend te maken met netwerksites zoals LinkedIn, waardoor ze zichzelf ook hier goed kunnen presenteren. 45-plussers vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

De vorige week gepresenteerde nieuwe dienst van Adver-Online is zo‘˜n maatregel waarmee het makkelijker is om te solliciteren met je LinkedIn account. Deze nieuwe dienst maakt het voor sollicitanten mogelijk om op alle vacaturepagina‘˜s van Adver-Online snel te kunnen solliciteren met je LinkedIn gegevens. Hier hoef je alleen je LinkedIn account gegevens in te vullen en de werkgever krijgt dan meteen een overzicht met de gewenste gegevens.