(Persbericht) Op zaterdag 11 juni 2011 gaat in parijs de twintigste Roparun van start in het Parc la Courneuve in Parijs tussen zaterdagmiddag en zondagochtend. De finish is op maandag Tweede Pinksterdag 13 juni tussen 12.00 uur en 18.00 uur op de Coolsingel in Rotterdam.

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. (bron: www.roparun.nl)

Sinds 2009 sponsort V-tron het team Almeloopers. Dit jaar zijn daar team 245 en team 34 "Temmink Running Group" aan toegevoegd. Door middel van het registratiesysteem van V-tron kunnen de lopers gevolgd worden door de thuisblijvers, fans en sponsoren.

Kijk op de website voor direct online inzicht in de positie van de verschillende teams.