Booming business, zo sprak een oprichter van een werving & selectie bureau een aantal jaar geleden over zijn werk. Vandaag de dag is het echt een stuk minder ´booming´. De trend dat recruiters zich verplaatsten van werken voor een W&S bureaus naar werken bij de opdrachtgever zelf is alweer een tijdje steeds beter te merken, maar dat werving & selectie bureaus nu bijna geen nieuw business kunnen scoren omdat vacatures toch wel worden ingevuld is een pijnlijke understatement!

Wat is er dan misgegaan in de loop der jaren? Een werving en selectie bureau heeft toch wel degelijk zijn toegevoegde waarde?

Een specifiek netwerk, uitgebreide screeningtools en simpelweg focus op het invullen van jouw vacature. Kenmerken die een bureau bruikbaar maken. Alleen die kosten! Een werving & selectie bureau rekent minimaal zo´n 20% van het bruto jaarsalaris. Je bent dus bijna altijd tussen de 5.000 en 15.000 euro kwijt wil je een vacature ingevuld zien. Natuurlijk gaat dit allemaal wel op basis van no cure no pay, maar het blijft veel geld! Goed, als het daadwerkelijk iemand is waar we zelf niet aan kunnen komen, hij of zij goed gescreend is en dus kwalitatief sterk wordt bevonden, is het het geld waard.

Vandaag de dag heeft iedere organisatie van een bepaalde omvang wel een recruiter in dienst. Deze recruiter kent de organisatie waarvoor hij/zij werkt erg goed en is prima in staat de sollicitant door de spreekwoordelijke mangel te halen. Wat deze recruiter niet heeft is een netwerk om alle vacatures te voorzien van goede kandidaten, laat staan tijd om dit te realiseren. Nee, hiervoor zal de recruiter toch weer besluiten terug te vallen op derden die hem of haar kunnen helpen.

De recruiter heeft een aantal keuzes. Werving en selectie bureaus inschakelen en vijf tot vijftien duizend euro betalen? Nee, veels te duur! Vacatures plaatsen op bekende websites als Intermediair.nl, Monsterboard.nl of Nationalevacaturebank.nl? Nee, bereik ik alleen actief werkzoekende mee en die zijn kwalitatief gezien stukken minder. Daarnaast betaal ik sowieso voor het plaatsen van een vacature en heb ik nog niks. Wat moet ik doen om toch snel kwalitatief resultaat te boeken?

Ik zoek een partij die mij, als recruiter of organisatie, kan helpen bij iets waar ik zelf de mogelijkheid niet voor heb. Ik mis de tijd en ik mis het netwerk. Ik zoek iets dat mij de mogelijkheid geeft om in contact te komen met goede kandidaten. Ik wil netwerken van personen bereiken die actief zijn in een specifieke branche of vakgebied. Dit netwerk moet bestaan uit actief werkzoekende, latent werkzoekende en personen die prima op hun plaats zitten. Ik wil niet betalen voor iets dat mij niks oplevert. En tot slot wil ik zo snel mogelijk sollicitanten met CV en sollicitatiebrief in mijn mailbox.

Geen probleem! Kenjijiemand.nl geeft iedere opdrachtgever in Nederland, uitgezonderd alle arbeidbemiddelingbureaus, de mogelijkheid om sollicitanten te ontvangen op vacatures die komen vanuit specifieke netwerken. Er wordt pas een fee in rekening gebracht wanneer iemand 30 dagen bij de organisatie in dienst is. En het plaatsen van de vacatures etc. gebeurt allemaal door een persoonlijke campagne manager, tijd zal het niet kosten.

Kenjijiemand.nl, booming business!

Wil je meer over dit initiatief te weten komen of tijdens een afspraak vrijblijvend kennismaken neem dan contact op met à©à©n van de initiatiefnemers van dit concept. Patrick Dorresteijn 06 14 759 235 [email protected]

Website: http://www.kenjijiemand.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=61