Vakantie vieren op een wijngaard
Meehelpen bij de wijnoogst en het grootste wijnfeest van toscane beleven

Hamburg, 4 september 2009

Als het om de grote vakantie gaat dan geldt Italië nog steeds als à©à©n van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Nederlandse vakantiegangers. Vooral in Toscane is het ook laat in de zomer nog erg mooi. Dit jaar is er een trend wat betreft last minute boekingen. Voor de wijnliefhebber en genieter die in 2009 wat later op vakantie wil gaan, biedt de intermediair op het gebied van vakantiewoningen, Casamundo, nog vakantiewoningen voor ieder budget, ook op Toscaanse wijngaarden.

De Chianti-wijngaard in het hart van Toscane staat bekend om zijn wijnbouw en kastelen zoals Castelli di Brolio en Meleto. Van september tot november vindt in de regio ieder jaar de wijnoogst plaats. Rond deze tijd viert de plaatselijke bevolking de goede oogst, zoals bijvoorbeeld in het tweede weekend van september op het grootste wijnfeest van Toscane, het à¢â‚¬à…¾Rassegna del Chianti Classicoà¢â‚¬à…“ in Greve in Chianti. Op dit wijnfeest kunnen de bezoekers een glas wijn proeven en tegoedbonnen aanschaffen en ze kunnen producten van alle aanwezige wijngaarden proberen. In tijden van onzekerheid zoeken Nederlanders in de mooiste tijd van het jaar naar inspiratie, levenszin en nieuwe inzichten. Daarom zijn vakanties dicht bij de natuur zeer gewild, zoals bijvoorbeeld een romantische vakantie op een Italiaanse wijngaard. In Toscane zijn er talrijke wijngaarden, zogenaamde fattoria, waar de gasten vaak ook kunnen overnachten of zelfs vrijwillig in de eigen wijngaard kunnen meehelpen.

In de stenen boerderij Il Molino kunnen gasten bijvoorbeeld midden tussen de wijngaarden en olijfbomen ontspannen en de wijnproductie uit biologische teelt van dichtbij meemaken of aan een wijnproeverij deelnemen. De vakantiewoning die via Casamundo kan worden geboekt, bevindt zich in Mercatale Val di Pesa in de regio Chianti waar de Chianti-wijn Gallo Nero wordt geproduceerd.

Een wijnproeverij is ook mogelijk op het landgoed met kasteel in Greve in Chianti. Hier worden gerenommeerde wijnen geproduceerd en verkocht. Vakantiegangers kunnen hier hun vakantie in een vakantiewoning in het centrale deel van het landgoed of in het kasteel uit de 16e eeuw doorbrengen. Een bezichtiging van de wijnkelder van het kasteel is indrukwekkend.
Tot de bijzonder mooie en gunstige objecten in Toscane behoort ook de gerenoveerde boerderij
L´Ottavo die omgeven is door prachtige wijngaarden en bossen. Direct in de omgeving bevindt zich een klein dorp en ook hier kunnen gasten de wijnkelders bezoeken en olijfolie en Chianti classicowijn uit de eigen productie aanschaffen.

Meer informatie via www.casamundo.nl

Stenen boerderij Il Molino in Mercatale Val di Pesa, Chianti Classico (objectnummer: 199644), prijs per week: vanaf 1.548 EUR/10 personen
Landgoed met kasteel, Greve in Chianti (objectnummer: 365110), prijs per week: vanaf 469 EUR/2 personen
Oude boerderij L´Ottavo, Greve in Chianti (objectnummer: 198987), prijs per week: vanaf 343 EUR/3 personen
Wijngaard Vignole in Panzano/Chianti (objectnummer: 157781), prijs per week: vanaf 574 EUR/4 personen
Oude molen in Gaiole, Chianti (objectnummer: 199220), prijs per week: vanaf 2.364 EUR/15 personen
Franciscanenklooster in Montalcino, Siena (objectnummer: 300248), prijs per week: vanaf 658 EUR/4 personen

Het online vakantiehuizenportaal Casamundo bemiddelt meer dan 50.000 vakantiewoningen in heel Europa en in de Verenigde Staten. Vandaag de dag is Casamundo à©à©n van grootste aanbieders van kwalitatief hoogstaande vakantiehuizen en vakantiewoningen in Europa met een hoge positie op de online reismarkt.

Informatie en boeken:
CASAMUNDO
Kostenloos servicenummer: 0800 / 020 10 46
Vanuit het buitenland: 0031 (0)20 521 94 27
E-mail: [email protected], internet: www.casamundo.nl

Perscontact:

Casamundo, Colonnaden 41, D-20354 Hamburg, Duitsland
Ellen Cattenstart, Tel. 0800 020 10 46 of 020 5219427, Fax 0049 (0)40-6969198-97
E-Mail: [email protected], Internet: www.casamundo.nl

Website: http://www.casamundo.nl