(Persbericht) Vakantiegeld zorgt voor run op lastminutes
Ondanks aswolk wordt er volop geboekt

Mei is de maand dat de meeste werknemers het vakantiegeld krijgen uitbetaald. Uit onderzoek van het Economisch Bureau van ING blijkt dat 40% van de Nederlanders deze bonus uitgeven aan hun vakantie. En dat zorgt voor een run op lastminutes, zo blijkt uit de boekingsgegevens van vliegwinkel.nl.

Hemelvaart en Pinksteren populair
De vakantiegeldregeling is oorspronkelijk in het leven geroepen als financiële steun voor het boeken van de zomervakantie. Maar de boekingsgegevens van vliegwinkel.nl laten zien, dat de bonus niet per se aan de zomervakantie wordt uitgegeven. Marketing Manager vliegwinkel.nl Janna van Aalderen vertelt: à¢â‚¬Å“Momenteel wordt veel gezocht en geboekt voor vertrek op zeer korte termijn, dit in tegenstelling tot de gebruikelijke zes weken. Het lange Hemelvaart weekend en Pinksteren zijn op dit moment de populairste vertrekdata. Er staat slechts à©à©n datum in juli in onze top-10.à¢â‚¬

Ondanks aswolk stijging in boekingen
Op 21 mei jl. barstte de vulkaan Grimsvà¶tn in het zuidoosten van IJsland uit en heeft voor een grote aswolk gezorgd. De impact van de aswolk op het luchtverkeer is dit jaar gelukkig beperkt. à¢â‚¬Å“We zien geen terugloop in boekingen, maar juist een stijging ten opzichte van vorig jaar. Waarschijnlijk is dat een gevolg van de recente storting van het vakantiegeldà¢â‚¬, aldus Janna van Aalderen.

80% vliegt naar Europese bestemming
De verplichte vrije dagen zijn voor veel mensen aanleiding om een korte stedentrip te maken of juist een vroege verre vakantie te boeken. Uit de vliegwinkel.nl top-10 blijkt dat 80% naar een Europese bestemming vliegt. ´Maar er wordt ook veel gezocht op verre bestemmingen als New York, Curaà§ao, Jakarta, Bali en Bangkok‘˜, aldus Janna van Aalderen.

Vliegwinkel.nl top-10 bestemmingen:
1. Barcelona
2. Lissabon
3. Londen
4. New York
5. Bangkok
6. Berlijn
7. Boedapest
8. Istanbul
9. Kopenhagen
10. Helsinki