(Persbericht) Installaties geïntegreerd in 3D-gebouwmodel ontwerpen

Almelo, 2 september 2010 Itannex heeft bij Van Heeswijk Elektrotechniek in Schijndel de Autodesk Revit MEP software geïmplementeerd om technische installaties beter geïntegreerd te kunnen ontwerpen. Met deze 3D-software, gebaseerd op een ´Building Information Model‘˜ (BIM), is het installatiebedrijf in staat om de betrokkenheid bij het ontwerpen van nieuwe gebouwen te vervroegen en te vergroten. Van Heeswijk Elektrotechniek is een middelgrote installateur op het gebied van elektrotechniek, data, telecommunicatie en beveiliging. Het bedrijf maakt onderdeel uit van Breijer Bouw en Installatie en de Facilicom Services Group.

à¢â‚¬Å“Wij werken vaak in bouwteams als verantwoordelijke voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van de technische installatiesà¢â‚¬, zegt Maarten Verbruggen, Bedrijfsmanager Van Heeswijk Elektrotechniek. à¢â‚¬Å“Al jaren geleden beseften wij dat technische installaties in het ontwerpstadium beter geïntegreerd kunnen worden. Behalve dat zo kosten te besparen zijn bij zowel de installatie als het onderhoud, kan men door geïntegreerd te ontwerpen beter fouten voorkomen. Een 3-model maakt het ontwerp namelijk voor iedereen inzichtelijker. Om invulling te geven aan die toekomstvisie hebben wij twee jaar geleden Autodesk Revit aangeschaft, de BIM-software die in Nederland het meest wordt gebruikt. Onlangs zijn wij gemigreerd naar Revit MEP, de applicatie voor het ontwerpen van technische installatiesà¢â‚¬.

à¢â‚¬Å“Van Heeswijk loopt in de installatiemarkt voorop in het gebruik van 3D-ontwerpsoftwareà¢â‚¬, zegt commercieel directeur Nico Ruikes. à¢â‚¬Å“De afgelopen jaren zijn vooral veel architecten, constructeurs en bouwbedrijven gaan BIMMEN, maar nog maar weinig installateurs. Sinds de komst van Revit MEP en onze SMARTRevit MagiCAD software worden meer installateurs zich bewust van de voordelen om in 3D-gebouwmodellen alle installaties te ontwerpen. Behalve dat daarmee de efficiency verder te verhogen is en kostbare fouten te voorkomen zijn, is zo‘˜n model ook goed bruikbaar in de onderhoudsperiode. Om die reden vragen de opdrachtgevende bouwbedrijven en vastgoedbeheerders daar in toenemende mate naarà¢â‚¬.

Over Van Heeswijk Elektrotechniek
Van Heeswijk Elektrotechniek is een middelgroot installatiebedrijf met 135 medewerkers en vestigingen in Schijndel en Tilburg. Deze ruim 35 jaar geleden als familiebedrijf gestarte onderneming, maakt sinds 2005 deel uit van Breijer Bouw en Installatie, een onderdeel van de Facilicom Services Group in Schiedam. Van Heeswijk levert, installeert en onderhoudt installaties op het gebied van de elektrotechniek, data, telecommunicatie en beveiliging.

Over Itannex
Itannex is een adviseur en leverancier van bouwkundige, civieltechnische, constructieve en installatietechnische BIM-ontwerpoplossingen, gebaseerd op de marktleidende software van Autodesk. Als onderdeel daarvan verzorgt Itannex ook de implementatie, opleiding en technische ondersteuning. Verder heeft het bedrijf nog een aparte afdeling gespecialiseerd in het beheer, de opslag en de ontsluiting van alle ontwerpinformatie.