(Persbericht) Nijmegen 10 maart 2011

In veel steden in Nederland zijn ze te vinden; legale plakplaatsen. De legale plakplaatsen zijn bedoelt om ruimte te creëren voor vrijheid van meningsuiting. In werkelijkheid worden deze plakplaatsen geterroriseerd door reclame. Om dit tegen te gaan is het project ´Rebel Art‘˜ in het leven geroepen. Door dit project wordt Nijmegen vanaf half maart verrijkt met kunst.

Dit project zorgt ervoor dat de legale plakplaatsen in Nijmegen worden ontdaan van reclame, commerciële posters worden vervangen door kunstposters. Doordat de plakzuilen- en borden worden beplakt met kunst ontstaan er als het ware straat exposities, elke voorbijganger kan zich laten inspireren door de kunst.

Er zullen kunstwerken worden getoond van artiesten uit Washington tot Kopenhagen. Het project is dus internationaal, straat kunstenaars van over de hele wereld hebben meegewerkt om dit te verwezenlijken. Het straatkunst project ´Rebel Art‘˜ zorgt voor de verwijdering van illegale reclame en het toevoegen van kunst in de openbare ruimte. De kunst plakplaatsen zullen in Nijmegen te zien zijn vanaf 13 maart.

_________________________________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rebel Art
E-mail: [email protected]
Website: http://rebelart.tumblr.com