(Persbericht) -PERSBERICHT-

Vanaf 1 januari 2011 afschaffing verplichte kentekenregistratie Segway

Verzekeringsplaatje vervangt kenteken Segway

‘˜s-Hertogenbosch, 6 januari 2011

Vanaf 1 januari 2011 is het niet meer nodig om een kentekenplaat voor een Segway te hebben om op de openbare weg te mogen rijden. In plaats daarvan moet het vervoersmiddel voorzien zijn van een verzekeringsplaatje bij het gebruik op de openbare weg. Vanaf 1 januari 2012 zijn alleen Segways met een verzekeringsplaatje toegestaan op de openbare weg. De Rijksdienst voor het Wegverkeer zal bestaande kentekens na deze datum ongeldig verklaren. Voor meer informatie zie: www.segway.nl

Afschaffing verplichte kentekenregistratie
Vanaf 1 januari wordt het kenteken van een Segway vervangen door een verzekeringsplaatje. Door deze maatregel van het ministerie van Infrastructuur & Milieu komen de geldende kentekenregels te vervallen. Nieuwe Segways hoeven door de nieuwe maatregel niet meer gekeurd te worden door de RDW. In plaats daarvan krijgen eigenaren van een nieuwe Segway bij het afsluiten van een verzekeringspolis het verzekeringsplaatje opgestuurd. Segway-eigenaren die al in het bezit zijn van een kenteken, moeten de kentekenplaat voor 31 december 2011 opsturen naar de RDW. Zij ontvangen een vergoeding voor de gemaakte kosten. Bij verlenging van een verzekeringspolis, krijgt men het verzekeringsplaatje gratis opgestuurd.

Kosten verlagen voor Segway-eigenaren
Deze nieuwe regels, ingegeven door het ministerie van Infrastructuur & Milieu, zorgen voor een kostenbesparing voor toekomstige Segway-eigenaren. Uit de praktijk is gebleken dat de kentekening veel administratieve lasten en inspanning met zich mee brengt, zowel voor de eigenaar als voor de RDW. Door de nieuwe regel hoeft de Segway niet meer gekeurd te worden, waardoor de kosten voor de eigenaren van een Segway in de toekomst lager uit vallen.

Over Segway Nederland
Segway Nederland is de officiële importeur van de Segway in Nederland. De Segway is een elektronisch aangedreven eenpersoonsvervoermiddel en is geschikt voor het snel overbruggen van korte afstanden. Het eenpersoonsvervoermiddel kan maximaal 20 km per uur en de accu‘˜s worden in het stopcontact opgeladen.

De Segway wordt onder andere gebruikt voor woon-werkverkeer, door politie en beveiligingsdiensten, op golfbanen en in fabriekshallen. Het hoofdkantoor van Segway Nederland is gevestigd in ‘˜s-Hertogenbosch. Daarnaast heeft Segway een winkel in Amsterdam. Om het grote publiek kennis te laten maken met de Segway worden landelijk op grote schaal Segway Evenementen georganiseerd door
www.segwaybooking.com, een dochterorganisatie. Zie voor meer informatie: www.segway.nl.

-EINDE PERSBERICHT-