RIJSWIJK 9 februari 2009 Een Noord-Brabantse logistiek dienstverlener ontdekt om acht uur ´s morgens tot zijn schrik dat à©à©n van de bakwagens van het bedrijventerrein is gestolen. De politie wordt ingeschakeld. Daarna gaat de werkdag rommelig van start met aangepaste rijschema´s e.d. Het is een heel gedoe als het materiaal waar je afhankelijk van bent, je door dievenbendes wordt ontnomen. De ochtend krijgt drie uur later een verrassende wending. Nog voordat het papierwerk voor de verzekeringsmaatschappij is ingevuld, is de gestolen bedrijfswagen door de politie teruggevonden.

Enerzijds worden steeds meer gestolen auto´s teruggevonden door samenwerking tussen verschillende nationale politiekorpsen. Een goede zaak, omdat veel gestolen auto´s hun weg over de grens vinden. Anderzijds dragen GPS-systemen, als VMIGreenlightTM, hun steentje bij aan het terugvinden van gestolen wagens.

Rob Weij, general manager Benelux van Minorplanet Systems, wil er eigenlijk niet aan. à¢â‚¬à…“Onze systemen zijn bedoeld voor besparingen op wagenparkbeheer. Door tijdbesparing, brandstofbesparing, minder communicatie en minder administratieve lasten laten systemen als VMIGreenlightTM de bedrijfskosten dalen. Ons moto is ´vertrouwen is goed, controle is beter´, maar dan wel ieder voor zijn eigen vakgebied. Het verijdelen van diefstal is voor ons geen hoger of bijkomend doel. Dit neemt niet weg dat wij blij zijn dat de gestolen bakwagen terug is bij de rechtmatige eigenaar, onze klant. Bij het terugvinden zijn ook enkele andere gestolen wagens aangetroffen; een goede politievangst met een bescheiden pluim voor VMIGreenlightTM.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular