Utrecht, 24 mei 2010 - In politiek en economisch onzekere tijden is goud een populaire belegging. Vanwege de aanhoudende financiële crisis verwachten analisten dat de goudprijs, die de afgelopen jaren toch al sterk is gestegen, nog verder zal oplopen. Met de aankoop van goud proberen beleggers geldontwaarding, door toedoen van een (hyper)inflatie, te ontlopen. Ook vanuit een beheer BV (holding BV, stamrecht BV of pensioen BV) kan men beleggen in goudbaren of gouden munten. Met de aankoop van goud proberen eigenaren van een stamrecht BV of pensioen BV het vermogen in deze BV veilig stellen tegen geldontwaarding.

In de geschiedenis ziet men dat overal ter wereld, in politiek en economisch onrustige tijden, de goudprijs oploopt. Door toedoen van de huidige onrust in Europa - en daarmee het onder druk staan van de euro - spreekt men van een goudkoorts onder beleggers en investeerders. De goudprijs bereikte half mei 2010 een recordhoogte van 1.229 dollar per troy ounce (de internationale standaard waarin goud wordt verhandeld: 31,1 gram). In 2005 was de goudprijs iets meer dan 400 dollar per troy ounce. Nadat in februari steeds meer bekend werd over de Griekse schuldencrises steeg de goudprijs al met bijna twintig procent. Analisten verwachten dat de goudprijs de aankomende tijd nog veel verder zal oplopen.

Overheden in vele landen hebben in de afgelopen periode enorme hoeveelheden geld in de economie gepompt om deze economie wereldwijd te redden. Deze enorme geldinjectie kan leiden tot geldontwaarding en (hyper) inflatie. Door toedoen van inflatie wordt geld minder waard. Dit maakt dat beleggers hun toevlucht zoeken in zaken die wel echte waarde vertegenwoordigen en tevens makkelijk verhandelbaar zijn.

Goud zal ook een aantrekkelijke belegging zijn voor mensen met een stamrecht BV. Deze groep mensen heeft van hun werkgever, nadat zij zijn ontslagen, een goudenhanddruk of ontslagvergoeding ontvangen. Deze ontslagvergoeding staat geparkeerd in een stamrecht BV en dit bedrag zal vaak hard nodig zijn als inkomensaanvulling op latere leeftijd. Totdat het geld wordt uitgekeerd als aanvulling op het inkomen moet het renderen en bij voorkeur op een waardevaste en veilige manier.

Bij VRB Belastingadviseurs, specialist en marktleider in het oprichten van stamrecht BV's merken de adviseurs dat er veel vraag is naar een veilige investering. 'De mogelijkheid om in goud te beleggen werkt in het voordeel van de stamrecht BV, dit in vergelijk met andere stamrecht producten zoals banksparen, een bankspaarrekening of een stamrechtverzekering. Als directeur grootaandeelhouder van een eigen stamrecht BV heeft men een ruime vrijheid om de ontslagvergoeding te laten redeneren. Gouden munten en goudbaartjes behoren tot de mogelijkheid' aldus Van Rijswijk, directeur van VRB Belastingadviseurs.

Voor mensen die meer willen weten over de werking van een stamrecht BV of de verschillende investeringmogelijkheden organiseert VRB wekelijks een gratis lezing op haar kantoor in Utrecht. Men kan zich hiervoor aanmelden via de website: www.vrb-stamrechtbvoprichten.nl

Noot voor redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie over dit artikel kan men contact opnemen met Pim van Rijswijk, directeur van VRB belastingadviseurs via telefoonnummer: 0346 555 797. VRB Belastingadviseurs is marktleider in het oprichten en onderhouden van BV‘˜s, stamrecht BV‘˜s en holdingstructuren. Meer informatie over VRB Belastingadviseurs kan men vinden op: www.vrbadvies.nl of www.vrb-stamrechtbvoprichten.nl