(Persbericht) Hoofddorp, 17 november 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery user-driven Business Intelligence (BI), heeft partner VCD BI de elitestatus toegekend. Als multi-disciplinair IT-bedrijf heeft VCD BI zich de afgelopen zeven jaar snel en op hoog niveau ontwikkeld op het gebied van BI. Twee jaar geleden werd QlikView toegevoegd aan het productportfolio. De elitestatus laat zien dat VCD BI voldoet aan de strenge voorwaarden die QlikTech aan haar partners stelt op het gebied van technologische kennis, marktpenetratie en organisatorische stabiliteit.

à¢â‚¬Å“Om onze klanten goed te kunnen bedienen, hebben we heel bewust duidelijke keuzes gemaakt", vertelt Robert Riedstra, Sales Manager bij VCD BI. à¢â‚¬Å“Met de toevoeging van QlikView aan ons Business Intelligence portfolio kunnen we organisaties volledig van dienst zijn op het gebied van managementinformatie en analysemogelijkheden. De toekenning van de elitestatus door QlikTech is voor ons een bewijs dat we daarmee de juiste weg zijn ingeslagen. In twee jaar tijd hebben meer dan 50 klanten binnen marktsegmenten als retail, zakelijke dienstverlening, automotive en industrie, onze op QlikView gebaseerde oplossingen gekozen.à¢â‚¬

Bas van der Horst, Country Manager Benelux bij QlikTech: à¢â‚¬Å“VCD BI heeft de afgelopen twee jaar duidelijk geïnvesteerd in QlikView-kennis en langdurige relaties met klanten. Daardoor heeft VCD BI bijgedragen aan het verder in de markt zetten van QlikView en Business Discovery. De elitestatus die VCD BI als partner heeft ontvangen is een teken van vertrouwen en het verdere commitment dat QlikTech met haar partners aangaat. Nog meer tevreden klanten, dat is ons streven. Met de kennis van VCD BI en het gebruiksgemak van QlikView gaat dat zeker lukken.à¢â‚¬

---------------------------

Over VCD
VCD Business Intelligence ontwikkelt, implementeert en onderhoudt geïntegreerde managementinformatiesystemen en planning & budgetting-oplossingen in binnen- en buitenland. Voor de realisatie hiervan wordt samengewerkt met diverse leveranciers van bron- en databasesystemen en wereldwijde marktleiders op het gebied van rapportage en analyse: SAP BusinessObjects en QlikView.
VCD Business Intelligence is onderdeel van de VCD IT Groep, een multidisciplinair ICT-bedrijf. VCD bestaat sinds 1977 en is à©à©n van de grotere zelfstandige ICT-bedrijven in Nederland, dat zowel consultancy en software als infrastructuur en beheer levert. In meerdere sectoren heeft VCD een sterke positie verworven, waaronder de gezondheidszorg, retail, transport, finance, waterschappen, onderwijs en zakelijke dienstverlening. De VCD IT Groep heeft vestigingen in Groningen, Eindhoven en Delft. Meer info op www.vcd.nl.

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie kunnen gebruikers, in tegenstelling tot een beperking door voorgedefinieerde vragen, informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 22.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo‘˜s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans
T 035-5822730
E [email protected]

VCD Business Intelligence
Robert Riedstra
T 06-51248523
E [email protected]