Een snelle schapenrace met jockeys, pannende shows met valken en slangen, de langste optocht ooit gehouden met antieke kinderwagens en een educatieve boerderijrit met Toby Tractor. Veel van de ruim 35.000 bezoekers uit heel Nederland, Duitsland en Belgie brengen meerdere dagen door op het terrein om dit allemaal mee te maken.

Op 20, 21 en 22 juni 2008 wordt in het  Gelderse Aalten de jaarlijkse Farm & Country Fair gehouden. In maar liefst zes showringen worden spannende wedstrijden en shows gehouden, zoals de frisbeewedstrijden voor honden, de presentatie van antieke auto’s, de roofvogelshow en de show met echte krokodillen en slangen. De schapenrace met jockeys is heel erg populair in Engeland, de Nederlandse primeur kunt u nu in Aalten zien.

De Farm & Country Fair is de thuishaven van de Europese Showkeuring voor Miniatuurpaarden, de Internationale Trefdag Wolspinnen en de T.R.E.C.-wedstrijden met paarden.

 

Op meer dan 10 hectare grasland midden in de vrije natuur vindt u 350 bedrijven, organisaties en kunstenaars met een zeer breed scala aan allernieuwste trends. Van slowfood tot paardenzadels, van wandelschoenen tot schapenvachten en van kunstzinnige kleding tot bijzonder bloemwerk. Breng na het winkelen uw aankopen naar de bewaarservice en geniet van een bijzondere show of ga mee op boerderijexcursie met Toby Tractor en hoor alles over het moderne boerenleven. Ook aan de landbouw van vroeger is gedacht: in het boerenmuseum op het terrein vindt u alle gereedschappen uit het midden van de vorige eeuw. De Farm & Country Fair is een educatieve en ontspannen dag uit voor volwassenen en kinderen.

 

Kinderen gaan natuurlijk naar het kinderdorp, waar ze leren hoe spannend het is om lekker buiten in de natuur te spelen. Een boerderijspeurtocht maken, zelf een muur metselen met echte cement, zachtjes knuffelen met de liefste cavia of geit, spelen in de hooiberg of bouwen in de megagrote Legotent. Je moet het allemaal meemaken.

 

U mag zelf met of zonder kinderen meelopen met de bijzondere kinderwagenoptocht van antieke kinderwagens. Ook poppenwagens staan al te wachten op kindjes die het leuk vinden om mee te lopen. In de langste kinderwagenoptocht met antieke kinderwagens ooit gehouden lopen zo’n 80 wagens mee, vóór en na de optocht worden deze ter bezichtiging opgesteld. In deze expositie kunt u ook de zeer oude en meer kwetsbare kinderwagens en antieke babyaccessoires bewonderen. Van poppenbad tot oude doopjurken, het is er allemaal.

 

Kijk voor de deelnemerslijst en het programma op WWW.COUNTRYFAIR.NL

 

Voor de redactie:

De Farm & Country Fair wordt gehouden in Aalten op 20, 21 en 22 juni 2008.

Het beursterrein ligt aan de weg Aalten- Dinxperlo, de parkeerplaats ligt pal naast het beursterrein. De route is goed aangegeven. Vanaf het station in Aalten rijdt ieder uur een gratis pendelbus.

De toegangsprijs bedraagt € 12,50, voor kinderen van 4-14 jaar € 2,50, parkeren € 2,50. Wie de volgende dag terug wil komen, kan bij de informatiestand kaarten voor de tweede dag kopen met 50% korting.

Openingstijden: op 20 en 21 juni van 11.00 tot 22.00 uur, op zondag 22  juni van 10.00 tot 18.00 uur.

Voor gedetailleerde informatie, mogelijkheden tot reductie of fotomateriaal graag contact opnemen met IJzerlo’s Landschap, Erik of Joke Ruesink, telefoon 0031 (0) 543 466 294.