Op zondag 29 augustus a.s. wordt er op het terrein van ecologische zorgboerderij De Boterbloem een groots opgezet muziekfestijn georganiseerd. Van 13.00 tot 21.00 uur zullen diverse singers/songwriters en folkgroepen optredens verzorgen. Ook zullen diverse sprekers het woord voeren, waaronder de beroemde econoom Arnold Heertje, stadsdeelvoorzitter Marjo Teuling en Suzanne Kooij, initiatiefneemster van actiecomità© ´Red de Boterbloem´. De toegang is gratis.
Met dit muziekfestijn wil De Boterbloem iedereen bedanken die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het behoud van deze enige ecologische zorgboerderij van Amsterdam. Daarnaast is iedereen welkom die de sfeer wil proeven van à©à©n van de mooiste polderlandschappen van Amsterdam. Nog steeds is stadsdeel Osdorp samen met de gemeente Amsterdam en Schiphol van plan de schitterende Lutkemeer te vernietigen om daar een bedrijventerrein te vestigen. Het actiecomità© à¢â‚¬à…“Red de Boterbloem, dat door middel van een burgerinitiatief met succes de gebruiksovereenkomst van het stadsdeel met de boerderij heeft laten verlengen, gaat zich nu dan ook inzetten om de Lutkemeer groen te houden.

Straatorkest
Het programma van dit muziekfestijn mag ronduit uniek genoemd worden. Om 13.00 uur wordt er van start gegaan met de kindertheatervoorstelling à¢â‚¬à…“Het ei van Ka en To door Mantaan. Daarna treden diverse folkgroepen op met diverse muziekstijlen, waaronder ska, Americana, Scottish & Irish folk, Balkan en Klezmer. Ook de singer/songwriters Bo Terry en Math van Eck zullen optredens verzorgen. Het klapstuk van de avond wordt verzorgd door de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht. Dit is een kleurrijk Amsterdams straatorkest dat bestaat uit een twintigtal blazers en enkele slagwerkers. Al meer dan twintig jaar zet de Fanfare overal waar ze komt de boel muzikaal op stelten. Ze is een graag geziene gast op theaterdagen, feesten en partijen. De Fanfare was prominent aanwezig op veel festivals en manifestaties: van Bretagne tot Roemenië en van Groot-Brittannië tot Spanje.

Gratis toegang
Tussen de optredens door zullen een aantal prominenten kort het woord voeren. Naast stadsdeelvoorzitter Marjo Teuling en actieleider Suzanne Kooij, zal ook professor Arnold Heertje spreken over ´duurzaamheid´. Ook vele raadsleden van stadsdeel Osdorp hebben inmiddels toegezegd het muziekfestijn te bezoeken. De presentatie van dit muziekfestijn is in handen van theatersportvereniging L.E.F. Gedurende de hele dag zijn er biologische drankjes en hapjes verkrijgbaar. Kortom: een happening voor jong à©n oud die niemand mag missen. De toegang is gratis. Ecologische zorgboerderij De Boterbloem is gevestigd aan de Lutkemeerweg 262.

Website: http://reddeboterbloem.wordpress.com/

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular