Loenen, 6 april 2010 Profict, specialist in het ontwikkelen en onderhouden van bedrijfskritische informatiesystemen, organiseert op vrijdag 7 mei zijn jaarlijkse Java Spring Camp. Dit jaar staat het seminar in het teken van de buildtools Polyglot Maven, Gradle en Buildr.

Uit een recente enquàªte blijkt dat 55 procent van de ontwikkelaars Maven de beste buildtool vindt. Op de tweede plaatst staat Ant met 22 procent. Toch zijn er ook kritische geluiden over beide tools te horen. Zo is Ant berucht om de beperkte mogelijkheden om (delen van) build files te hergebruiken. De meest gehoorde klacht bij Maven is dat een van de stappen in het buildproces bestaat uit het donwloaden van ´het halve Internet‘˜.

Dit soort bezwaren heeft, samen met de opkomst van dynamische talen op de JVM, geleid tot een nieuwe generatie buildtools. Niet alleen komen er compleet nieuwe tools bij, maar ook wordt aan een volgende versie van Maven gewerkt die veel bezwaren weg moet nemen. Drie van zulke veelbelovende buildtools, Polyglot Maven, Gradle en Buildr, worden tijdens de Profict Java Spring Camp naast elkaar gepresenteerd. Dit gebeurt door drie ervaren en bevlogen vakspecialisten, te weten Jason van Zyl, Hans Dockter en Daniel Spiewak.

Het complete programma ziet er als volgt uit:
12.30 Aanvang
13.00 Jason van Zyl Polyglot Maven
14.30 Pauze
14.45 Hans Dockter Gradle
16.15 Pauze
16.30 Daniel Spiewak Buildr
18.00 Vragen / discussie
18.30 Barbecue

Deelname en aanmelden
Kasteel Ter Horst in Loenen vormt het luisterrijke decor voor de Java Spring Camp van Profict. Kasteel ter Horst ligt op de fundamenten van een middeleeuwse hoeve, verscholen in de bossen bij Loenen op de Veluwe. Het Profict Java Spring Camp vindt plaats op vrijdag 7 mei 2010, van 12.30 tot 18.00 en is bedoeld voor Java-, Scala-, Groovy- en JRuby-ontwikkelaars. Aanmelden kan via http://java.profict.nl/inschrijven.php.