(Persbericht) Veilige positie, veilige snelheid Pilz Encoders
Nieuw in het sensoren assortiment van Pilz zijn de encoders (PSENenco). Deze worden gebruikt voor het bepalen van positie en snelheid. De in de eerste uitbreidingsfase beschikbare encoder is een absolute opnemer die in het Automatiseringssysteem PSS 4000 wordt gebruikt. Hij levert diversitaire absolute positiewaarden, die in de softwarebouwsteen gevalideerd worden. De encoder heeft een magnetisch en een optisch meetsysteem en verenigd zo twee apparaten in een.

Deze Pilz encoder is een standaard-opnemer, maar het systeem bereikt door de combinatie van het besturingsysteem PSSuniversal PLC, encoder en softwarebouwstenen SIL CL 3 en PL e.

De encoder wordt bijvoorbeeld gebruikt in mechanische drukpersen of daar waar een veilige positiebewaking noodzakelijk is.

Een aantal voordelen van deze encoder zijn veilige evaluatie van snelheid en positie, verschuiving van veilige bewakingsfunctie naar de gebruikerssoftware en grote flexibiliteit bij het bewaken van grenswaarden door een dynamische grenswaardenbewaking in het gebruikersprogramma.

Vragen of aanvullende informatie? Bel Pilz op nummer 0347- 320 477 of [email protected]