Son, 30 juni 2010: HOB, leverancier van Secure Remote Access oplossingen, en Educus, partner in onderwijsinformatisering, bundelen hun krachten. Samen bieden zij onderwijsinstellingen geïntegreerde oplossingen voor veilige toegang tot het centrale bedrijfsnetwerk en onderwijsapplicaties.

Ook in het onderwijs speelt ICT een steeds belangrijkere rol in de verbetering van de kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie. Veilige toegang tot het centrale bedrijfsnetwerk en onderwijsapplicaties is daarom een essentiële basis in het moderne onderwijs.

Educus biedt oplossingen aan die de informatievoorziening op onderwijsinstellingen binnen de Beroeps en volwasseneducatie (BVE) en Hoger Onderwijs (HO) optimaal faciliteren, zoals EduArte (onderwijsinformatiesysteem voor het BVE-veld), Alluris (studentinformatiesysteem voor het hoger onderwijs) en IRIS+ (schoolveiligheids-pakket voor het BVE-veld en HO-onderwijs).

HOB voorziet in een additionele veilige authenticatie oplossing welke ervoor zorgt dat de identiteit van studenten en onderwijspersoneel geverifieerd wordt en dat men op een veilige manier toegang krijgt tot het netwerk en de applicaties.

Momenteel worden de oplossingen o.a. ingezet bij het Albeda College, Lentiz Onderwijsgroep, Northgo College, Stenden Hogeschool en het Thorbecke College.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular