Gebruikersvriendelijke SaaS-oplossing regelt beschikbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging voor smartphones, PDA´s en datacommunicatie

VeiligMobiel, partner van Sybase iAnywhere introduceert MobiDM, een ´Software as a Service´ (SaaS) oplossing voor het beheren en beveiligen van alle mobiele apparatuur. Deze zelfservice managementoplossing vereenvoudigt het beheer van PDA´s en smartphones in vergaande mate, voor zowel kleine, middelgrote en internationaal opererende organisaties. MobiDM maakt gebruik van Sybase iAnywhere Afaria en SQL Anywhere en is daarvoor onlangs bekroond met de Sybase Innovator Award 2009.

MobiDM maakt het mogelijk om via een webinterface routinematige beheertaken in vergaande mate te automatiseren, apparatuur- en platformonafhankelijk. Omdat het een SaaS-oplossing is kunnen klanten er laagdrempelig mee starten, zonder een server te hoeven installeren. Dat verkort de implementatietijd en verlaagt ook de kosten en risico´s.

à¢â‚¬à…“Het mooie van MobiDM is het feit dat wij eigenlijk een heel gebruikersvriendelijke toegang tot Afaria hebben ontwikkeld, de marktleidende managementoplossing voor mobiele apparatuur, vertelt Alex Bausch, oprichter en directeur van VeiligMobiel. à¢â‚¬à…“Daarmee kunnen wij onze beheerservice binnen 15 minuten bij een bedrijf implementeren en naar gelang hun behoeften en mobility strategie flexibel uitbreiden. Software as a Service is door de huidige economische omstandigheden een heel populair businessmodel. Wij kennen grote organisaties die hun investeringen in mobility projecten verminderen, terwijl het aantal mobiele werknemers sterk groeit. Dit dilemma wordt opgelost dankzij de lage TCO van MobiDM.

à¢â‚¬à…“De ervaring, innovatieve technologie, toekomstvisie, multiplatformstrategie en het commitment voor een ´gehost´ concept, maken van Sybase iAnywhere voor ons bedrijf de ideale samenwerkingspartner, vervolgt Bausch. à¢â‚¬à…“Dat is al met succes beloond door de implementatie van MobiDM door telecomoperator Vodafone eind 2008.

à¢â‚¬à…“Het eenvoudige concept en de gebruikersvriendelijke interface van MobiDM maken het een ideale oplossing voor kleine, middelgrote en grote internationaal opererende ondernemingen, zegt Artie Jasperse, Regional Sales Manager van Sybase iAnywhere. à¢â‚¬à…“Of men nu 5, 50 of 5000 mobiele apparaten gebruikt, MobiDM vereenvoudigt het operationele beheer en de beveiliging substantieel. Met deze innovatieve laagdrempelige SaaS-oplossing zijn zij voor ons een belangrijke partner.

Marktonderzoeksbureau IDC heeft Sybase iAnywhere voor het achtste opeenvolgende jaar uitgeroepen tot marktleider op het gebied van mobiel apparatuurbeheer. Het volledige rapport hierover is te vinden op: www.idc.com

Over VeiligMobiel en MobiDM
VeiligMobiel is een internationaal opererende specialist in mobility oplossingen, die MobiDM heeft ontwikkeld om het beheer van mobiele apparatuur zoveel mogelijk te vereenvoudigen. Klanten betalen slechts een vast bedrag per apparaat, per maand en hoeven daardoor zelf niet meer te investeren in software, mankracht en ontwikkeling. De grootste voordelen van deze webgebaseerde service zijn de lage Total Cost of Ownership (TCO) met korte terugverdientijd en een reductie van de beveiligingsrisico´s. MobiDM biedt als enige in de wereld een SaaS-versie van de marktleidende Afaria-server, die tot nu toe alleen binnen een bedrijf achter de firewall te installeren was. Via het MobiDM-portaal is Afaria voortaan per apparaat, per maand, op elk gewenste locatie en moment toegankelijk, zonder de noodzaak om een eigen infrastructuur aan te leggen. Vodafone is de eerste telecomoperator die MobiDM sinds het voorjaar van 2008 aan klanten aanbiedt, geïntegreerd in de Windows Mobile Email oplossing.

Over Sybase iAnywhere
Sybase iAnywhere is gespecialiseerd in het succesvoller laten werken van frontoffice medewerkers. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in mobiele en embedded databases, het beheren en beveiligen van mobiele apparatuur, mobiele middleware en synchronisatie en Bluetooth®- en infraroodtechnieken. Dagelijks vertrouwen tientallen miljoenen mobiele computergebruikers, miljoenen abonnees en 20.000 zakelijke klanten en partners op iAnywhere´s ´Always Available´ oplossingen, waaronder SQL Anywhere, Afaria, OneBridge en de AvantGo® mobiele internet service. iAnywhere is een dochteronderneming van Sybase, Inc. (NYSE:SY). Meer informatie is te vinden op www.sybase.com/ianywhere

Website: http://www.mobidm.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular