PERSBERICHT
Vrijdag 4 december 2009

Veilingsite The Lowest Bid van start

Met ingang van 4 december is de veilingwebsite www.thelowestbid.eu van start gegaan. Hoewel dit soort digitale veilingen mondiaal veelvuldig voorkomen, is ondernemer Fabian van Kuijk met zijn Nederlandstalige site een pionier. Het principe van ´het laagste unieke bod‘˜ biedt iedereen de kans om luxe goederen of diensten tegen een spotprijs te verkrijgen.

Terwijl een klok op het beeldscherm onverbiddelijk aftelt, bieden bezoekers op een kavel. Die kavels variëren van Wii game console via plasmaschermen tot en met een weekendje Parijs voor twee personen. Zodra de klok op 0 is uitgekomen blijkt wie allemaal een prijs heeft geboden zà³nder dat iemand anders diezelfde prijs heeft opgegeven. Diegene die van die eenlingen het laagst is, verwerft de kavel.

[Jongvolwassenen]
Volgens initiatiefnemer Fabian van Kuijk uit Heerenveen scoort zijn internetmodaliteit vooral onder jongvolwassen. Studenten of carrià¨restarters met een krappe beurs die evenwel een luxe leventje nastreven, slaan bij The Lowest Bid hun slag.
De deelnemers betalen gemiddeld zes dubbeltjes (credit) per bod. Deze inkomsten alsmede de marketing-, sponsor- of barterdeals met de product/dienstaanbieders genereren inkomsten voor de ondernemer.

[Goede Doelen]
Van Kuijk benadrukt de voordelen voor alle betrokken partijen. De aanbieders van kavels zijn tevreden met de extra exposure, de deelnemers zijn in staat mooie zaken voor weinig geld te verwerven en ook een tiental Goede Doelen hebben baat bij een spannende veiling. The Lowest Bid schenkt 25% van de opbrengsten aan geselecteerde stichtingen die het welzijn van kinderen op enigerlei wijze bevorderen.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u kijken op www.thelowestbid.eu.