(Persbericht) GPXS Services wordt MobiDM-partner en gaat VeliQ ondersteunen bij implementaties

BARENDRECHT, 11 oktober 2011 Enterprise mobility-specialist VeliQ heeft een strategische samenwerking gesloten met GPXS Services. Op basis hiervan gaat GPXS Services de MobiDM oplossing aan haar internationale klantenkring leveren, terwijl VeliQ gebruik gaat maken van de implementatie-diensten van GPXS Services bij de uitrol van het MobiDM-platform voor partners over de hele wereld.

"Wij zien de vraag naar MobiDM uit het buitenland en onze internationale groei sterk toenemen", zegt Alex Bausch, CEO van VeliQ. "Daarom zijn wij verheugd een strategische samenwerking aan te gaan met GPXS Services, marktleider in mobility die bekend staat om haar BlackBerry kennis en ondersteuning van diverse mobiele platformen. Door nauw te gaan samenwerken met deze BlackBerry-specialist bereiden wij ons tegelijkertijd voor op het gaan ondersteunen van BlackBerry binnen MobiDM". Hans Sporrel, de CEO van GPXS Services voegt daaraan toe: "Wij zien dat belangrijke functionaliteiten van MobiDM en VeliQ's visie over mobility naadloos aansluiten op onze multiplatform-aanpak en zien in lijn daarmee interessante mogelijkheden om samen verder te groeien".

MobiDM in een notedop
MobiDM is een kant-en-klare cloudgebaseerde mobility-oplossing voor MDM, beveiliging en applicatiemanagement. VeliQ levert deze oplossing via toonaangevende partners, waaronder Sybase SAP, Capgemini, Vodafone en Getronics (KPN). MobiDM is een complete oplossing uit de cloud, maar vormt tegelijkertijd ook de basis van een uitgebreid ecosysteem op basis van intelligente middleware. Hieraan kunnen technologieleveranciers en channelpartners eenvoudig eigen functionaliteit en diensten toevoegen, zoals LBS, TEM en applicatiebeheer. MobiDM ondersteunt momenteel alle relevante smartphones en tablets die draaien onder iOS, Android, Windows Mobile, Symbian & Win32. BlackBerry en Windows Phone ondersteuning staat gepland voor Q4/Q1 2012.

Over GPXS Services B.V.
GPXS Services bedient met zijn professionele dienstverlening al sinds 2003 de zakelijke markt voor mobiliteit. Het bedrijf heeft al duizenden gebruikers en honderden organisaties geholpen bij het optimaal inzetten van hun mobiele hardware. De aanwezige expertise omvat BlackBerry, iOS, Android, Symbian, Windows Mobile en de bijbehorende infrastructuur om deze besturingssystemen te kunnen ondersteunen (BES, Exchange, ActiveSync). De klanten van GPXS Services variëren van middelgrote bedrijven tot multinationals en overheidsorganisaties met duizenden mobiele apparaten. GPXS Services levert met Managed Mobility Services een complete serie oplossingen voor organisaties, inclusief advies, ontwerp, installatie & configuratie, beheer, training en support. GPXS Services heeft kantoren in Amsterdam, Gent, Madrid, Mà¼nchen en Washington DC. Voor meer informatie: www.gpxs.net.

Over VeliQ
VeliQ is een internationaal opererende specialist in mobility oplossingen. Zij heeft als belangrijkste dienst MobiDM ontwikkeld om de uitrol en beheer van alle smartphones/tablets zo eenvoudig mogelijk te maken met als motto ´Empowering the Mobile Workspace‘˜. Klanten betalen hierbij een vast bedrag per maand per smartphone of tablet en hoeven daardoor niet meer zelf te investeren in eigen software, ontwikkeling of opleidingen voor de medewerkers. De grootste voordelen van deze webservice zijn de schaalbaarheid, de lage Total Cost of Ownership (TCO), de korte terugverdientijd en de reductie van beveiligingsrisico‘˜s. MobiDM biedt als enige in de wereld een complete SaaS-versie die gebruik maakt van de marktleidende Afaria-oplossing. Afaria was voorheen uitsluitend beschikbaar achter de firewall. VeliQ is gevestigd in Barendrecht. Meer informatie: www.veliq.com en www.mobidm.com.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular